Špijunaža u Bundesu: Šta će dron iznad terena?

Izvor: Mondo, 21.Dec.2018, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špijunaža u Bundesu: "Šta će dron iznad terena?"

Trener Hofenhajma zapitao zbog čega je letelica kružila iznad igrališta dok se njegov tim spremao za utakmicu.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović.

Interesantna scena na treningu nemačkog bundesligaša.

Mladi trener Hofenhajma Julijan Nagelsman (31) sa saradnicima i igračima nad terenom je video dron, koji je "skenirao" njegov tim tokom pripreme za meč protiv Verdera.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a perspektivni nemački stručnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << javno je govorio o toj neprijatnoj situaciji.

"Ovih dana se vode istrage zbog toga što je dron korišćen na mestu na kojem je bilo mnogo ljudi", rekao je Nagelsman, aludirajući na London i aerodrom "Getvik", koji je u sredu uveče otkazao sve letove jer su nad pistom primećene dve navođene letelice.

Foto: Guliver/Getty images/Nathan Stirk

"Video sam dron tokom treninga svog tima, a nisam imao informaciju da njime upravlja neko iz Verdera. Nije bilo zastavice na njemu, Ugledao sam automobil i dron iznad terena za trening...", otkrio je Nemac.

"Nije važno da li je dron kontrolisao neko zaposlen u Verderu ili neki navijač, ako je to zabranjeno. Da se dogodio neki tehnički problem posledice su mogle da budu veoma loše", dodao je on.

Nagelsman je naglasio da nema problem ako je dron korišćen za nedozvoljeni "skauting".

"Ako je to bio neko iz Verdera, onda bi ovo moglo da bude normalno, jer želiš da vidiš predstojećeg protivnika. Sa te strane, što se mene tiče, nema ljutnje", dodao je on mirnim tonom, iako je možda zbog tako snimljenog materijala ostao bez pobede.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.