Spektakl u Nišu: Marjanović postigao PET golova!

Izvor: Mondo, 28.Apr.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl u Nišu: Marjanović postigao PET golova!

Sjajni vezista Radničkog čak pet puta pogodio protiv Radnika iz Surdulice. Vojvodini Evropa sve dalja, a Jagodina i OFK Beograd uveliko klize ka Prvoj ligi Srbije.

Foto: MN Press

Pre dve godine Milan Jelić, ove srede Saša Marjanović!

Superliga je ponovo dočekala da isti igrač u jednoj utakmici postigne fenomenalnih PET golova, što je večeras uspeo sjajni vezista Radničkog iz Niša.

Dok je meč odmicao, on je nizao golove i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sam doneo "Realu sa Nišave" ubedljivu pobedu u "Derbiju južne pruge".

Prvi gol je postigao lob udarcem, drugi blokiravši defanzivca Radnika, u pokušaju da ispuca loptu, a treći na svoj karakterističan način - pogodivši iz slobodnog udarca. To je bilo sve za prvo poluvreme.

Šou je nastavljen i u drugom, u kojem se četvrti put "upisao" golom koji je podigao ceo stadion na noge. Poslednji, peti gol, postigao je minut pre isteka predviđenih 90 minuta, za salve aplauza 3.000 gledalaca.

Na kraju,

RADNIČKI - RADNIK 5:1 (3:1)

Ovom pobedom, Nišlije su dospele na deobu četvrte pozicije tabele, na kojoj se nalazi i Vojvodina. Period loših igara definitivno je ostao iza ekipe Milana Rastavca, koja je večeras upisala i drugi uzastopni trijumf, koji će biti dugo upamćen po partiji za nezaborav fenomenalnog Marjanovića.

Dok je "Čair" slavio svog heroja, jasno je nagovešten epilog borbe za opstanak. Najbliži direktnoj eliminaciji u Prvu ligu Srbije ostaju Jagodina i OFK Beograd, koji su večeras izgubili.

"Romantičari" su pali u Ivanjici, gde je Javor golom Husnidina Gafurova ostvario prvu ligašku pobedu od 20. marta - 1:0. Tim Mladena Dodića praktično je "overio" ostanak u ligi, za razliku od OFK Beograda, koji će ostati pretposlednji.

Poslednja je bila i ostala Jagodina, koja je izgubila od Metalca u Gornjem Milanovcu, pogotkom Nemanje Mladenovića u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Na kraju - 2:1, iako je Dušan Martinović u 61. minutu doneo vođstvo "ćuranima", koje je potrajalo samo tri minuta.

Sat ranije, Novopazarci su slavili trijumf nad Radom (1:0), a na dva meča nije bilo golova. U Lučanima su Mladost i Spartak odigrali 0:0, kao i Vojvodina i Voždovac na "Karađorđu", a taj rezultat jasno nagoveštava da će Novosađani teško u Evropu sledeće sezone.

Konačni rezultati 34. kola:

Plej-of

Partizan - Borac 2:0 (1:0)

/Golubović 45', Brašanac 73'p/

Vojvodina - Voždovac 0:0

Radnički - Radnik 5:1 (3:1)

/Marjanović 5', 9', 36', 73', 89' - Stamatović 30'/

u sredu:

Crvena zvezda - Čukarički 1:2

Plej-aut

Novi Pazar - Rad 1:0 (1:0)

/Ubiparip 13'/

Mladost - Spartak 0:0

Metalac - Jagodina 2:1 (0:0)

/Mijić 64', Mladenović 94' - Martinović 60'/

Javor - OFK Beograd 1:0

/Gafurov 76'/

Tabele:

Plej-of: Zvezda (-1) 42, Čukarički 36, Partizan 31, Radnički Niš 29, Vojvodina 27, Radnik 25, Borac (-1) 23, Voždovac 21

Plej-aut: Novi Pazar 25, Metalac 22, Javor 21, Mladost 21, Spartak 20, Rad 19, OFK Beograd 15, Jagodina 13.

- SVE UTAKMICE SU ZAVRŠENE.

19.54 Metalac - Jagodina 2:1! Tim iz Gornjeg Milanovca u poslednjim trenucima dolazi do pobede nad davljenikom sa stadiona pod Đurđevim brdom.

19.52 Ponovo je pogodio! Saša Marjanović postigao je i svoj peti gol, postavivši konačnih 5:1!

19.34 Javor - OFK Beograd 1:0. "Romantičari" klize ka drugoj ligi, gde ih "guraju" i Ivanjičani. Strelac je Husnidin Gafurov.

19.32 U Gornjem MIlanovcu, Jagodina završava utakmicu sa igračem manje, jer je

19.30 Radnički - Radnik 4:1 Saša Marjanović ne staje! Postigao je i svoj ČETVRTI gol, pogodivši najlepše ove večeri!

19.15 Metalac - Jagodina 1:1. Brzi pogoci i u Gornjem Milanovcu, gde je Jagodina povela golom Dušana Martinovića, a domaćin izjednačio pogotkom Miloša Mijića.

- 18.53 Gotove su prve dve utakmice današnjeg programa. Partizan je u Humskoj rutinski osvojio bodove protiv Borca, a Novi Pazar je istovremeno ostvario veoma važnu pobedu nad Radom.

- 18.36 Radnički - Radnik 3:1Het-trik Saše Marjanovića na "Čairu". Najbolji igrač Nišlija pogodio je i u 35. minutu, na svoj karakterističan način - iz slobodnog udarca.

- Na preostalim utakmicama koje su počele u 18.00 časova još nema golova. To su mečevi Mladost - Spartak, Metalac - Jagodina i Javor - OFK Beograd.

- Gol za Radnik u Nišu postigao je Petar Stamatović, udarcem nogom, na centaršut Miloša Markovića.

- 18.30 Radnički - Radnik 2:1, Partizan - Borac 2:0. Surduličani su u Nišu smanjili zaostatak, a Darko Brašanac je sa bele tačke duplirao vođstvo crno-belih. Penal je iznudio Nemanja Mihajlović.

- Podsetimo, Nišlije su u prošlom kolu pobedom nad Voždovcem (2:0) prekinule neprijatan niz od tri "vezana" poraza.

- 18.10 Radnički - Radnik 2:0 Ekspresno vođstvo Nišlija i dva brza pogotka Saše Marjanovića - u 5. i 9. minutu. Sjajni vezista je prvi put savladao Borivoja Ristića lob udarcem, a potom se lopta odbila o njega i završila u mreži posle neuspelog ispucavanja gostiju.

- 17.45 Partizan - Borac 1:0 U poslednjim trenucima prvog dela, crno-beli poveli su pogotkom Marka Golubovića, posle akcije Ilića i Mihajlovića. Momak iz Majdanpeka bio je na pravom mestu i odbitak poslao u mrežu.

- 17.13 Novi Pazar - Rad 1:0 Prvi gol "pao" je na Gradskom stadionu u Pazaru, gde je Vojo Ubiparip doveo domaćina u vođstvo na asistenciju Vladimira Radivojevića. Glavom je poslao loptu u mrežu "građevinara".

NAJAVA KOLA:

Takmičarska godina na izmaku bliži se kraju, a poslednja kola nagoveštavaju odgovore na najvažnija pitanja.

Prvi meč 34. kola odigran je u Ljutice Bogdana, gde je Čukarički pobedio Crvenu zvezdu i primakao joj se na šest poena zaostatka, uz odigranu utakmicu više. "Ne razmišljamo o tituli, Zvezda je zaslužila da bude prvak", rekao je posle meča trener "brđana" Milan Lešnjak, dok je Miodrag Božović objasnio da nije zabrinut.

Dan kasnije, na programu su sve preostale utakmice aktuelne runde plej-ofa i plej-auta.

Prve utakmice počele su u Humskoj, gde Partizanu gostuje Borac, kao i u Pazaru, gde je stigao Rad. Utakmici crno-belih i čačanskih "zebri" prethodio je i fizički napad na direktora aktuelnog šampiona, Miloša Vazuru.

Pola sata nakon početka tih utakmica, u Novom Sadu, zaigraće Vojvodina i Voždovac, dok će u 18.00 početi preostala četiri duela.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.