Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2020, 14:51

Specijalitet šefa kuhinje Zinedina Zidana

Tako se osvaja titula

Sve je stvar ukusa. Može atraktivno i lepršavo kao Liverpul, može brutalno poput Bajerna, može dominantno nalik Pari Sen Žermenu, ali može i – korisno. Niko se u Španiji nije specijalno oduševio načinom na koji je tokom sezone igrao Real Madrid, međutim, utisci su jedno, rezultati nešto sasvim drugo i samo se oni računaju. Na kraju krajeva, kraljevskom klubu će baš zapisi na semaforu, a ne „umiranje u lepoti“ doneti titlu prvaka posle tri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godine čekanja.

I opet će pehar u muzej stadiona „Santjago Bernabeu“ uneti Zinedin Zidan. Te 2017. je em pokorio Evropu (u finalu Lige šampiona savladao Juventus), em bio bolji od Barselone, a ne bude li čuda nad čudima u završna četiri kola La Lige ponovo će ostaviti iza sebe Katalonce. Za taj već viđen i uspeh najviše može da zahvali specijalitetu koji je servirao poklonicima fudbala u Španiji. Minimalnim pobedama.

Nije u Realovom DNK da igra „tvrdo“, da se muči, da ne napada po svaku cenu. Javnost od Madriđana neprestano traži da juriša na protivnika. Bilo je slučajeva kad, pod Fabiom Kapelom ili Žozeom Murinjom, ni „čiste“ pobede nisu bile dovoljne, tražila ase spektakularna igra, ali kao što su Italijan i Portugalac malo zatvorenijom varijantom osvajali prvenstva, tako će i Zidan takmičarsku 2019/20 privesti kraju sa saznanjem da se izveštio za trijumfe od po 1:0. Minimalne, ali za maksimalnu radost. Posebno ako se zna da mu je jedini pravi takmac bila Barselona.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U aktuelnoj borbi za bodove čak šest puta je Real dobio rivale rezultatom 1:0. Najpre u prvom delu sezone kad je u Sevilji poentirao Karim Benzema, potom je Francuz bio precizan i u gradskom derbiju sa Atletikom, pa je malo pred pauzu zbog virusa korona Naćo Fernandez bio junak na Zorilji, portiv Valjadolida. Onda je, manirom najvećeg kluba na planeti, Real  posle restarta šampionata nanizao svih sedam pobeda, s tim da je poslednje tri dobio golom razlike: Kazemirov šut ispostavio se presudnim na gostovanju Espanjolu, da bi minule sedmice kapiten Serhio Ramos izveo precizno dva jedanaesterca i udarcima sa bele tačke razoružao Hetafe na stadionu „Alfredo di Stefano“ i Atletik u Bilbau.

Ako se zna da je u oktobru Real savladao Galatasaraj u Istanbulu 1:0 u meču Lige šampiona onda je to ukupno sedam utakmica ove sezone na kojima mu je jedan jedini gol bio dovoljan za slavlje.

Što je pokazatelj da je Zinedin Zidan svesno promenio filozofiju, jer je u prethodnom mandatu na uzorku od čak 107 utakmica samo jednom dobio minimalcem, 30. aprila 2016. na Anoeti.

Neko bi rekao: tako se osvaja titula.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Džejms Rodrigez "bagatela", četiri kluba u igri, ko će pre do potpisa?

Izvor: Sportske.net, 06.Jul.2020

Real Madrid primoran da spusti cenu...Džejms Rodrigez ne dobija gotovo nikakvu šansu kod Zinedina Zidana i sigurno napušta Madrid ovog leta...Kolumbijac je dve sezone proveo na pozajmici u Bajern Minhenu, ali ni tamo se nije baš najbolje snašao, zbog čega je prošlog leta stigao nazad u Madrid...Ipak,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.