Španovićevoj drugo mesto u Judžinu

Izvor: RTS, 28.Maj.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španovićevoj drugo mesto u Judžinu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je drugo mesto na takmičenju Dijamantske lige u američkom Judžinu.
Španovićeva je najbolji rezultat ostvarila u trećoj seriji skokom od 6,88 metara, dok je trijumf odnela Amerikanka Britni Ris (6,92).

Srpska skakačica u Oregonu osvojila je šest bodova i u generalnom plasmanu drži prvo mesto sa 16 bodova, ispred Ris koja ima 10. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Na zaletište u Judžinu izašle su najbolje skakačice u dalj sveta u ovom trenutku od kojih čak šest ima najbolji lični rekord preko sedam metara.
Hladno vreme uticalo je na nešto "slabije" rezultate pa je za pobedu bilo dovoljno 6,92 m koliko je olimpijska i svetska šampionka Britni Ris ostvarila u prvoj seriji.
Pravo na svih šest skokova ostvarile su samo Ris, Španović, Ugen i Okagbare, koje su imale najbolje rezultate posle tri serije i tako nastavile takmičenje.
Iako je pobedu izgubila za četiri centimetra, srpska atletičarka imala je najbolju seriju skokova od svih takmičarki. Svi ispravni skokovi bili su na istom nivou - 6,88, 6,86, 6,85, 6,72 metara. Iako su ovo odlični rezultati, trener Obradović smatra da Ivana može mnogo bolje.
Najveće probleme Španovićeva je imala sa dolaskom na dasku. Svi ispravni skokovi imali su prostora od 15 do 18 cm.
Ipak najveći žal ostaje za skokom u poslednjom seriji, gde je uz minimalan prestup letela preko 7,10.
Treće mesto zauzela je Britanka Ugen sa skokom od 6,76 metara.
Posle Azije i Amerike, slede mitinzi u Evropi, a sledeći gde je na programu skok u dalj jeste Oslo 9. juna.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.