Španci preživeli Hrvate i osvojili prvo mesto!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci preživeli Hrvate i osvojili prvo mesto!

Crvena furija slavila sa 79:73 u neizvesnoj završnici

Hrvati su pretili i pretili, ali Španija je pokazala šampionski karakter u najboljoj utakmici dosadašnjeg toka prvenstva Evrope! Crvena furija pobedila je Hrvatsku u Klužu sa 79:73 i osvojila prvo mesto na tabeli, što je i bilo u skladu sa očekivanjima.

Furija je prethodne tri utakmice dobijala sa „monstruoznim“ razlikama i prvi put na šampionatu je naletala na tvrdog rivala. Uspeli su Hrvati u velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meri da zaustave Paua Gasola, makar u ofanzivnom delu igre. Na kraju je ipak presudio veći individualni kvalitet Španije.

I ne samo kvalitet, već i jaći živci Rikija Rubija i Fernanda San Emeterija koji su pogodili važna slobodna bacanja i odlepili Furiju na pet razlike (76:71).

U poslednjoj četvrtini Hrvatska je uspela da se domogne vođstva, ali je tri minuta pre kraja Furija serijom od 6:0 preokrenula na 68:63. A onda su Gasol i selektor Španije Serđo Skariolo dobili tehničke greške i Šarićeva mirna ruka sa penala je vratila Hrvate u igru.

Riki Rubio je sa 13 poena bio najbolji strelac u španskom timu, po jedan manje postigli su San Emeterio i Serhio Rodrigez. Gasol je na kraju ipak upisao dabl-dabl sa 11 poena i 10 skokova.

Dario Šarić je upisao 18 poena i bio najbolji kod Hrvata, a tri manje ubacio je Bogdan Bogdanović.

(FOTO: FIBA)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.