Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2020, 23:14

Sosijedad novi lider u Španiji, VAR upecao rame u ofsajdu (VIDEO)

Neće se ovo svideti navijačima Betisa...

Kiksevi Reala i Barselone na startu La lige, odnosno neke odložene utakmice učinili su da se lideri u Španiji menjaju više puta na dnevnom nivou. U subotu u jednom momentu to je bila Granada, ranije danas na vrhu se šepurio Viljareal, a sada je tron zaposeo Real Sosijedad. Baski su ostvarili drugu pobedu u gostima ove sezone i to na vrućem terenu u Sevilji: Betis - Sosijedad 0:3.

Neće biti netačno ako konstatujemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Sosijedad bio bolji i da je imao više od igre, međutim detalj koji je mogao da u potpunosti promeni tok susreta kreirao je VAR i zbio se u 51. minutu susreta, pri rezultatu 0:1. Tada je Sanabrija uspeo da poravna na 1:1, ali onda su se oglasile video-sudije i sugerisale Havijeru Estradi da bi trebalo da pogleda tu situaciju.

Izvučene su one čuvene linije, u pitanju su bili milimetri i pokazalo se da je u ofsajdu bio "deo ruke" Pabla Sanabrije. Onaj deo kojim je gol dozvoljeno postići, a to je rame?!

Neko će reći da je u pitanju preciznost koja je uvela red u fudbal, drugi da smo na delu videli potpuni besmisao VAR sistema.

Momenat s početka drugog dela potpuno je izbacio iz koloseka domaćina i u finišu susreta uslediće potpuni nokaut. Baski su prethodno stekli prednost preko Portua, a sve nakon divne akcije po levom krilu. Naćo Monreal je proigrao Mikela Ojarzabala, ovaj poslužio Portua kao na tacni i spasa nije bilo.

Ojarzabal je odigrao na krilima odlične partije u reprezentativnom dresu (postigao gol za pobedu Španije protiv Švajcarske), bilo ga je svuda, razigravao je sjajno saigrače i naposletku stigao i sam da se upiše u strelce. Doduše sa bele tačke. Ali prethodno je baš on usposlio Aleksandera Isaka, kog je srušio Bartra...

Isak je ušao sa klupe umesto Vilijana Žozea i to je prvi pun pogodak trenera Sosijedada Imanola Algvasila. Drugi put pogodio je kada je ubacio Adnana Januzaja umesto umornog Ojarzabala. Četiri minuta kasnije reprezentetivac Belgije postigao je treći pogodak. Asistirao mu je Isak.

PRIMERA – 6. KOLO

Subota

Granada - Sevilja 1:0 (0:0)

/Erera 82/

Selta - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Suarez 6, Karasko 90+5/

Real Madrid – Kadiz 0:1 (0:1)

/Lozano 16/

Hetafe – Barselona 1:0 (0:0)

/Mata 56p/

Nedelja

Eibar - Osasuna 0:0

Atletik Bilbao – Levante 2:0 (0:0)

/Berenger 68, Vilijams 78/

Viljareal – Valensija 2:1 (1:1)

/Alkaser 8pen, Pareho 69 – Guedeš 37/

Alaves - Elče 0:2 (0:1)

/Milja 39, Tete 86/

Ueska - Valjadolid 2:2 (0:1)

/Mir 52, Ramirez 56 - Gonzales 35, Rubio 51 penal/

Betis - Sosijedad 0:3 (0:1)

/Portu 43, Ojarzabal 74pen, Januzaj 88/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.