Izvor: RTS, 13.Maj.2021, 17:00

Sosa: Ispao sam naivan, biću Hrvatskoj na raspolaganju

"Doneo sam pogrešnu odluku, ispao sam naivan. Ako me Savez bude želeo, biću na raspolaganju", rekao je mladi hrvatski fudbaler Borna Sosa.
Sosa je nedavno podneo zahtev za dobijanje nemačkog državljanstva, sa željom da zaigra za Nemačku, ali na tom putu sprečio ga je statut Fife po kome je morao da ima državljanstvo u trenutku kada je prvi put igrao za hrvatsku reprezentaciju do 17 godina.

Levi bek Štutgarta se putem zvaničnog sajta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) javno izvinio i rekao da je na raspolaganju selektoru Hrvatske Zlatku Daliću.
"Doneo sam pogrešnu odluku, ispao sam naivan i moram da snosim odgovornost za sve što se dogodilo. Ako Savez i selektor smatraju, da i pored svega, mogu da doprinesem uspehu tima, ja ću im biti na raspologanju. Iskreno se izvinjavam hrvatskoj javnosti, navijačima reprezentacije, a Savezu se zahvaljujem na strpljenju i razumevanju u celoj situaciji", rekao je Sosa.
Sosa, 23-godišnji levi bek, ove sezone je na 25 mečeva za Štutgart upisao 10 asistencija.
U Nemačku je došao iz zagrebačkog Dinama pre tri godine za šest miliona evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.