Sosa Babić napustio Vojvodinu zbog navijača!

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Maj.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sosa Babić napustio Vojvodinu zbog navijača!

Osvojio je Branko Sosa Babić prvo Kup u stogodišnjoj istoriji Vojvodine, ali od ponedeljka više nije trener ovog kluba. Babić je obrazložio razloge odlaska sa klupe:
(FOTO: N. Negovanović)
U Vojvodinu sam došao u januaru 2014. godine na predlog gospodina Zorana Pavlovića i uz saglasnost rukovodstva. Ideja gospodina Pavlovića, sa kojom sam se ja odmah složio, da je osnovni cilj Vojvodine u prolećnom delu tekućeg prvenstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << afirmacija mladih igrača i pokušaj da osvojimo Kup Srbije po prvi put u istoriji. Mislim da smo na oba plana uspeli i bio sam siguran da smo i mi i svi navijači Vojvodine konačno zadovoljni – rekao je Babić, a potom je prešao na stvar:
Međutim, negativna energija koja je poslata mojim mladim igračima sa tribina tokom utakmice sa Jagodinom od pojedinih navijača, dovelo je do toga da su ti isti mladi igrači uplakani ušli u svlačionicu i pitali me: „Pa dobro šefe, zašto smo mi osvojili Kup?“. Kap koja je prelila čašu je održavanje neke paralelne skupštine od ljudi koji nisu prepoznali uspehe ekipe i rukovodstva Vojvodine, a na žalost su dobili podršku od nekih navijača.
Priznao je Babić da mu nije bilo lako da donese odluku da ode sa klupe osvajača Kupa Srbije.
Danima sam razmišljao o tome i jednostavno sam doneo odluku da više ne mogu. Ko me poznaje, zna da sam čovek koji poštuje ono što je dogovoreno i znam da bi bilo u redu da ostanem u Vojvodini do kraja prolećnog dela prvenstva, ali jednostavno ne mogu da pređem  preko ovoga što nam se desilo tokom i nakon utakmice sa Jagodinom.
Na kraju Babić je još dodao:
Zahvaljujem se na izuzetnoj saradnji svojim saradnicima i igračima, a rukovodstvu kluba na čelu sa predsednikom, gospodinom Zoranom Pavlovićem želim puno uspeha u nastavku takmičenja i da ostvare što bolji uspeh u Evropi i sledećim sezonama.
UO Vojvodine: Prvo razgovor sa Babićem, pa odluka
Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina će unarednih nekoliko dana obaviti razgovor da Brankom Babićem i nakon toga odlučiti da li će prihvatiti njegovu ostavku.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Babić zbog Jagodine podneo ostavku u Vojvodini!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2014

Dosadašnji trener fudbalskog kluba Vojvodina Branko Babić saopštio je da je podneo ostavku nezadovoljan zbog sitacije koja se stvorila oko kluba. .. ..Babić je u saopštenju na klupskom sajtu naveo da je, otkako je došao u klub, u januaru, ispunio zadate ciljeve, osvajanje Kupa i afirmacija mladih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.