Soni traži istragu, Maradona upire prstom

Izvor: RTS, 08.Jun.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soni traži istragu, Maradona upire prstom

Ne smiruje se afera u vezi sa dodeljivanjem organizacije Mundijala 2022. godine Kataru. U nedelju je kompanija Soni, glavni sponzor Fife, zatražila detaljnu istragu. Odgovor Fife nije stigao, ali jeste optužba, ovoga puta Dijega Maradone, koji je Svetsku kužu fudbala optužio za "nezapamćenu korupciju".

Do Svetskog prvenstva u Brazilu deli nas još samo nekoliko dana, ali svet kao da više priča o o Mundijalu koji nas čeka tek za osam godina. Naravno, reč je o spornom turniru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Kataru, odnosno načinu na koji je ova pustinjska zemlja dobila pravo da organizuje najvažniji sportski događaj na planeti.

U nedelju se javila kompanija Soni, glavni sponzor Međunarodne fudbalske federacije, i zatražila da svi navodi o korupciji prilikom izbora domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine budu ispitani.

"Kao partner Fife očekujemo da se svi navodi istraže na odgovarajući način. Očekujemo da se Fifa pridržava svojih principa integriteta i fer pleja u svim aspektima poslovanja", navodi se u saopštenju kompanije Soni.

Nedugo zatim oglasio se i legendarni Dijego Maradona, inače poznat kao neko ko bez inhibicija kritikuje rad i delovanje Svetske kuće fudbala. On je, kao i mnogi ovih dana, optužio Fifu za korupciju.

"Radi se o ogromnoj korupciji koja postoji u Fifi", rekao je Maradona za dnevni list "Al Itihad".

On se zapitao gde je otišao sav taj novac za koji se tvrdi da je Katar platio kako bi dobio pravo organizacije Mundijala.

" Gde je sav taj novac otišao, ko ga je primio i zašto. Sve to mora da se istraži", rekao je Maradona.

"Nadam se da će fudbal ponovo postati ono što jeste - zabavna igra, daleko od mita i korupcije", zaključio je Maradona koji će za venecuelansku televiziju komentarisati Mundijal u Brazilu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.