Son još meč od izbegavanja vojske

Izvor: Sportske.net, 29.Avg.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Son još meč od izbegavanja vojske

Hjong Min Son nalazi se na samo jednu utakmicu od izbegavanja vojne službe.

Zakon u Južnoj Koreji je jasan, svi moraju odslužiti vojni rok, a jedini način da sportista ne ide u vojsku jeste osvajanje zlatne medalje na bitnim takmičenjima za svoju zemlju.

Hjong Min Son, fudbaler Totenhema, ima veliku šansu pošto je Južna Koreja danas uspela da savlada Vijetnam u polufinalu Azijskih igara sa 3:1.

Finale se igra 1. septembra, biće to protiv Japana ili Ujedinjenih Arapskih Emirata, a ukoliko Koreja ne pobedi, Son će morati dve godine na službu.

Da li će zaista morati u vojsku ukoliko ne pobedi u finalu? Mi ne verujemo...

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ima nade za Sona: Južna Koreja u finalu Azijskih igara

Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2018

Zvezda Totenhema Hjon Min Son jedan je korak bliže zaobilaženju obaveznog vojnog roka u svojoj zemlji, pošto je danas sa Južnom Korejom savladao Vijetnam u polufinalu Azijskih igara i našao se na korak od osvajanja trofeja - 3:1 (2:0). Korejci nisu imali nikakvih problema u ovoj utakmici, vodili...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.