Šokantna ispovest: Imala tumor, pa sa Srbijom otišla na SP

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 19:01

Šokantna ispovest: Imala tumor, pa sa Srbijom otišla na SP

Srpska košarkašica Saša Čađo otkrila je neverovatnu priču iz svog života.

Saša Čađo igra na poziciji beka i osim turskog Mersina, igrala je još i za beogradski Partizan, Hemofarm Vršac...

Sa reprezentacijom Srbije ima čak četiri medalje: Dve zlatne i dve bronzane i otkrila je šokantnu priču koja joj se dogodila.

Tokom intervjua za emisiju "Na ivici terena", banjalučke ATV, ona je po prvi put javno govorila o tumoru s kojim se (iz)borila, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to neposredno pred prošlogodišnji šampionat sveta na koji je otišla neposredno nakon operacije.

Na pitanje koliko joj je teško bilo kada je kao 22-godišnjakinja morala da operiše ukrštene ligamente kolena, a o toj operaciji je koji tren ranije pričala pred kamerom na tribinama hale "Polkovice", poljskog kluba za koji nastupa, započela je odgovor ovako:

"Bilo je jako teško, ali proed toga tu još nekih dosta teških stvari u mom životu i bila sam pod velikim stresom i pritiskom. I probijala sam se. Imala sam jako veliku odgovornost na sebi i nisam mogla, očigledno... Sada vam pričam iskreno, nisam mogla taj pritisak da iznesem i... čovek kada se loše oseća, čovek puca negde. I ja to godinama znam, to se meni tako desilo. Nisam mogla neke stvari da izensem, nisam našla rešenje, desi ti se nešto tako i onda te to opomene, uči te, ideš dalje"

Na komentar jednog od dvojice novinara da, kada se prebrode teške stvari "postaneš i bolje", nadovezala se onako kako niko nije očekivao:

"Jeste... Imala sam isto jednu tešku scenu pre šest meseci. Mislim, to prvi put sad pričam o tome, nikome nisam o tome govorila. Osim mojih roditelja i moje uže porodice, to niko ne zna. Imala sam dobroćudni tumor koji sam morala da operišem. Mesec dana pred odlazak na Svetsko prvenstvo. I ja sam to odlučila da odradim. To me, onako, baš izbacilo iz takta. Morala sam to da odradim i stvarno sam, za mesec dana oporavka, dala sve od sebe da se priključim timu, da odem na pripreme"

Tome je dodala sledeće:

"Kada je meni to pronađeno, oni (misli na reprezentaciju, odnosno srpsku kuću košarke) su meni u Srbiji pronašli najbolje doktore i u roku od tri dana ja sam poslana u bolnicu da budem operisana. Sada je sve okej", uz osmeh je rekla Čađo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.