Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2020, 16:00

Soči nadirao, Akinfejev iščupao bod za CSKA (VIDEO)

Imaju gosti za čim da žale

Nedeljni program otvorili su CSKA i Soči, Armejci su mogli da uvećaju bodovnu prednost u odnosu na prve pratioce – Zenit, Spartak i Dinamo i iskoriste njihove kikseve, ali ni ove godine na domaćem terenu nisu uspeli da izvuku više od boda protiv Sočija – 1:1.

Najzaslužniji za bod koji su Armejci osvojili i zahvaljujući kojem još uvek imaju minimalnu prednost u odnosu na Zenit jeste golman Igor Akinfejev. Iako su ga >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sustigle godine, to ne utiče na njega. Briljantnim intervencijama održavao je Moskovljane u životu, vadio nemoguće i već viđeno u golu i definitivno je najveći krivac zašto se Soči nije vratio kući sa celim plenom.

Nedostajao je Armejcima Nikola Vlašić, ali ne u bukvalnom smislu. Neprepoznatljiv je bio bivši igrač Hajduka iz Splita, bleda kopija igrača iz dosadašnjeg toka ruskog šampionata. Pokretačka snaga CSKA je zakala, a nije bilo igrača koji bi mogao da nadomesti Vlašića kada je raspoložen za igru.

Fantastično je CSKA ušao u utakmicu, bio je konkretniji na startu i to je rezultiralo ranim vođstvom Armejaca. Dubinska lopta iz poslednje linije bila je teledirigovana, stigla je do Vlašića koji je želeo da spoji Čalova sa golom, nije prošla kombinacija, ali je natrčao na loptu Sigurdson i sproveo je u 5. minutu u mrežu.

Nastavio je CSKA sa napadima, ali nisu se predavali ni belo-plavi. Imao je sa čim da odgovori Soči i učini utakmicu zanimljivijom. Igrao se 23. minut, lepu kiflu sa desnog boka ukrotio je Zobolotnji, odmah pored je bio Burmistrov koji nije oklevao, zategao je i doneo svom timu izjednačenje. Od poravnanja rezultata konkretniji je bio Soči, preuzeo je kontrolu nad utakmicom i diktirao tempo. Sudija je u konsultaciji sa VAR-om poništio gol gostima i ispostavilo se da su mreže do kraja mirovale.

Imali su CSKA i Soči snage za 60 minuta, tokom kojih je prštalo na obe strane, ali ne i za više. Opao je tempo u završnici meča i u pojedinim momentima delovalo je kao da su obe ekipe zadovoljne bodom.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 15. KOLO

Subota

Krasnodar – Tambov 1:0 (1:0)

/Kabelja 17/

Ahmat – Zenit 2:2 (1:1)

/Beriša 26, 54p – Kuzjajev 16, Lovren 48/

Lokomotiva M. – Arsenal Tula 1:0 (0:0)

/Mirančuk 72p/

Spartak M. – Dinamo M. 1:1 (0:0)

/Zobnin 85 – Skopincev 79/

 Nedelja

CSKA - Soči 1:1 (1:1)

/Sigurdson 5 - Burmistrov 23/

14.30: Rotor - Ural u toku

17.00: (2.55) Rubin Kazanj (3.15) Rostov (2.85)

*** kvote su podložne promenenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.