Slovenke bolje od Grkinja, moguć trougao

Izvor: Mondo, 17.Jun.2017, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenke bolje od Grkinja, moguć "trougao"

Slovenija odigrala i drugi dramatičan meč na Eurobasketu košarkašica, ovog puta sa pozitivnim ishodom.

Ženska košarkaška reprezentacija Slovenije u subotu je preokretom u poslednjih pet minuta pobedila Grčku 59:56 i tako popravila skor u C grupi Eurobasketa na 1-1.

Slovenke su prethodne večeri izgubile od Francuske 68:70, a u 35. minutu im je pretio i drugi poraz, pošto je u okršaju sa Grkinjama bilo 51:54. Tada su zaigrale odlično u odbrani, napravile >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << seriju od 8:0 i ostvarile vrednu pobedu.

Grčka takođe ima skor 1-1, pošto je u petak iznenadila Srbiju - 69:60.

Naše košarkašice od 20.30 igraju protiv Francuskinja (1-0).

Ako se iskupe za startni kiks, onda će sve četiri selekcije biti bodovno izjednačene, dok će u slučaju poraza Srbija biti poslednja u grupi kolo pre kraja i u ponedeljak će morati da pobedi Sloveniju.

Pobednik grupe direktno ide u četvrtfinale, a druga i treća selekcija u "baraž".

Moguć je scenario u kome bi Grčka, Slovenija i Srbija završile prvu fazu sa skorom 1-2, a onda bi odlučivala koš-razlika u međusobnim susretima. Slovenija bi sa "plus šest" sigurno išla dalje, dok bi izabranicama Stevana Karadžića (trenutno na "minus devet") za prolaz bilo neophodno bar šest razlike u meču protiv Slovenki...

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

EP ZA KOŠARKAŠICE: Drugi poraz Srbije, šanse za prolazak dalje minimalne

Izvor: HotSport.rs, 17.Jun.2017

Reprezentacija Srbije poražena je od Francuske rezultatom 69:57, što je bio drugi poraz našem nacionalnom timu na ovom takmičenju, pa su šanse za plasman dalje svedene na minimum.. Naša reprezentacija je nešto bolje otvorila meč, pa je, uprkos promašene tri uzastopne trojke, stigla do 12:4,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.