Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 22:18

Slobodan pad ka Čempionšipu: VBA ispustio pobedu u nadoknadi (VIDEO)

Ekipa Sema Olerdajsa početničkom greškom umanjila sebi šanse za opstanak

Držao se Vest Bromič Albion noktom za liticu ispod koje je provaljija etiketirana kao selidba u Čempionšip. Čuvao do sudijske nadoknade prednost od 2:1 i pravo da se nada da uz ludu sreću i seriju pobeda može da preživi u engleskoj eliti. Ali nokat je pukao, a četa Sema Olerdajsa početničkom greškom ispustila pobedu na Vila Parku u derbiju Birmingema - 2:2.

Sada je VBA u slobodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << padu. Teoretski, ako pobedi sve utakmice dosegao bi brojku od 40 bodova i to bi mu bilo dovoljno ukoliko recimo Brajton, kao trenutno prvi iznad crte, ne osvoji više od pet u narednih pet utakmica. Dakle nada postoji, ali se svodi na promile kada predstavimo spisak protivnika koji do kraja očekuju Vest Brom - Vulverhempton, Arsenal, Liverpul, Vest Hem i Lids. Zato je realno ekipa Big Sema već prežaljena, iako Brajton u završnici igra sa svim pomenutim rivalima, osim što umesto Liverpula ima Mančester Siti.

Mnoge ekipe su u poslednja dva meseca iskoristile činjenicu da Vila igra bez lidera i najboljeg asistenta Džeka Griliša. To nije pošlo za rukom Vest Bromu. Zanimljivo, skor ekipe Dina Smita u prve 22. runde sa 25-godišnjim plejmejkerom bio je 11 poebda, osam poraza i tri remija. U narednih deset, zaključno sa večerasšnjim, Vila je izgubila pet mečeva, dva puta pobedila i u tri navrata remizirala.

Večeras je povela u dvetom minutu i nagovestila povratak u gornji dom tabele i pobedu u gradskom derbiju, ali kao što rekosmo, VBA je onaj uporni davljenik koji se će se noktom držati za liticu, sve dok nokat ne pukne. Petanestak minuta kasnije Mateus Pereira je sa bele tačke izjednačio stigavši do devetog prvenstvenog gola, nakon što je Konsa skrivio penal. Nesigurnošću s početka drugog dela, štoper Vile je zaslužio epitet tragičara, pošto je nespretno izgubio loptu u svojoj trećini pre nego što je Dijane uz pomoć Tajrona Mingsa pogodio za preokret.

Međutim na pragu treće pobede u poslednje četiri utakmice, Vest Brom je sam sebi izvukao otirač i izgubio ravnotežu. Kajl Bartli je u drugom minutunadoknade nonšalanto čekao da Sem Džonston pokupi loptu, a izostanak kvalitetne komunikacije kaznio je Kinan Dejvis.

PREMIJER LIGA – 33. KOLO

Petak

Arsenal - Everton 0:1 (0:0)

/Leno 76ag/

Subota

Liverpul - Njukasl 1:1 (1:0)

/Salah 3 - Vilok 90+4/

Vest Hem - Čelsi 0:1 (0:1)

/Verner 43/

Šefild Junajted - Brajton 1:0 (1:0)

/Mekgoldrik 19/

Nedelja

Vulverhempton - Barnli 0:4 (0:3)

/Vud 15, 21, 45, Vestvud 85/

Lids - Mančester junajted 0:0

Aston Vila - VBA 2:2 (1:1)

/El Gazi 9, Dejvis 90+2 - Pereira 23, Mings 47AG/

Ponedeljak

21.00: (1,50) Lester (4,00) Kristal Palas (7,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.