Slobodan Branković izabran za predsednika Balkanske atletike

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 22:08

Slobodan Branković izabran za predsednika Balkanske atletike

Direktor Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodan Branković izabran je za predsednika Balkanske atletske unije.

Branković, koji je do sada bio kopredsednik sa Fatihom Sintimarom iz Turske, dobio je četvorogidišnji mandat u okviru Kongresa Evropske atletike, koji se održava u Beogradu od 21. do 23. aprila.

Kongres Evropske atletike izborni je za pozicije: predsednika, potpredsednika i 13 članova Saveta za četvorogodišnji mandat. Na kongresu učestvuju predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 49 federacija.

Prethodni kongres održan je 2021. godine i od tad je funkciju predsednika Evropske atletike obavljao Bugarin Dobromir Karamarinov, koji je do tada bio predsednik Balkanske atletike. Kandidat za ovu poziciju je pored njega bio i Čeh Libor Varhanik. Doneta je odluka da će Karamarinov ostati na čelu Evropske atletike.

Za 13 mesta u savetu u konkurenciji je bilo njih 26. medju kojima je i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković koji je u prethodnom mandatu postao prvi član saveta ikada iz Srbije, zadržao je tu poziciju uz nov mandat predsednika Balkanske atletike.

Branković je do sada obavljao funkciju kopredsednika ABAF-a, zajedno sa Fatihom Sintimarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.