Slišković ponovo trener Zrinjskog

Izvor: B92, 01.Maj.2012, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slišković ponovo trener Zrinjskog

Posle poraza Zrnijskog od Veleža, 3:1, u 24. kolu Premijer lige BiH, trener tog kluba Slaven Musa podneo je ostavku, a zameniće ga Blaž Slišković.

Saradnja sa Sliškovićem dogovorena je do kraja sezone, potvrdio je predsednik Zrinjskog Ante Vidačak.

Zrinjski je trenutno na šestom mestu u ligi, a Sliškovićev zadatak je da u poslednjih šest kola obezbedi plasman u Evropu. On je Zrinjski prvi put vodio od 2005. do 2007. godine, kad je odabrao ekipu koja je kasnije po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vođstvom Dragana Jovića postala prvak BiH.

Sličan poduhvat Slišković je imao prošle godine sa ekipom Širokog.

On je jedan od najboljih mostarskih fudbalera svih vremena. Igračku karijeru je počeo u Veležu 1976. godine, a nastavio u Hajduku 1981. godine, da bi kasnije igrao u Peskari, Marselju, Lansu, Mulhausu i Renu.

Na zalasku karijere igrao je za Hrvatski dragovoljac i Zrinjski. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 26 utakmica. Trenersku karijeru počeo je u Hrvatskom dragovoljcu, a trenirao je Posušje, Brotnjo iz Čitluka, splitski Hajduk, Zrinjski, albansku Tiranu, rumunsku Unireu Alba Luliu, Široki Brijeg, arabijski Al-Ansar i kratko kineski Kvingdao.

Od 2002. do 2006. bio je selektor reprezentacije BiH.

Ostao je upamćen po sjajnim izvođenjima slobodnih udaraca, spuštenim štucnama, ali i ovom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.