Skjavone prva Italijanka i najstarija osvajačica Rolan Garosa

Izvor: Press, 06.Jun.2010, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skjavone prva Italijanka i najstarija osvajačica Rolan Garosa

Italijanska teniserka Frančeska Skjavone osvojila je juče titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu, pošto je u finalu pobedila Australijanku Samantu Stosur sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6)
To je prva grend slem titula za 18. teniserku sveta, koja je postala prva Italijanka osvajačica jednog grend slem turnira.
Teniserke >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su u prvom setu igrale sigurno prilikom svojih servisa, ali je Skjavone, ipak, u devetom gemu uspela da oduzme servis protivnici i posle gema osvojenog na svoj servis povede u meču. Australijanka je dobro igrala na početku drugog seta, posle dva brejka povela je sa 4:1 i kada se činilo da će pobednicu odlučiti treći set, Skjavone je zaigrala sigurnije, izjednačila na 6:6 i meč je odlučen u taj-brejku. Italijanka je odlično igrala u taj-brejku, posle 2:2 osvojila je pet uzastopnih poena i postala najstarija teniserka u open eri koja je osvojila grend slem titulu, pošto će 23. juna napuniti 30 godina.
- Nisam pripremila nikakav pobednički govor pošto sam mislila da ukoliko to uradim nikada ga ni neću izgovoriti. Celog dana se osećam fantastično, osećam se kao istinska šampionka. Želela bih i da poručim Samanti da je zaista fantastična osoba i da zaslužuje da se nađe na mom mestu. Mlada si, ne brini se, doći će i tvoje vreme - izgovorila je na ceremoniji dodele pehara Rolan Garosa simpatična devojka iz Milana.

Soderling i Nadal za titulu u Parizu
Rafael Nadal peti ili Robin Soderling prvi put! Španac i Šveđanin ukrstiće danas (15.00 RTS2) rekete u velikom finalu Rolan Garosa. Kralj šljake pokušaće da raščisti račune od prošle godine, kada ga je Soderling zaustavio u četvrtfinalu.
- Ne verujem u osvete, verujem u to da uvek, u svakom momentu dam sve od sebe. A ako izgubim, čestitaću Robinu zato što je bio bolji. Sigurno je da će to biti težak meč! On je veoma, veoma opasan igrač, jedan od najboljih na svetu - jasan je Španac, koji će se u slučaju današnjeg trijumfa vratiti na prvo mesto svetske liste.
Soderling je prošle sezone dogurao do finala Otvorenog prvenstva Francuske, gde je prilično lako izgubio od Rodžera Federera. Čini se da samo snažni Soderling ima lek za neverovatnog Rafu, koji ovog proleća nije osetio gorčinu poraza na šljaci, osvojivši sva tri mastersa: u Monte Karlu, Rimu i Madridu.
- Svaki meč protiv Nadala je priča za sebe, tako da je teško predviđati kakvo će biti finale. Veoma sam srećan kako igram i zaista me ne interesuje ko je sa druge strane mreže - prokomentarisao je sedmi reket sveta. (S. Đ.)

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.