Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2021, 16:18

Skandinavski obračun u četvrtfinalu: Danska ide na Norvešku

Španija protiv Švedske

Stavljena je tačka na grupnu fazu rukometnog turnira. Brazil i Argentina, odnosno Japan i Portugal odlaze kući, a osam najboljih će od 3. avgusta početi obračun za medalje.

Poslednji meč današnjeg programa između Danske i Švedske nije ništa promenio na tabeli. Danska je već bila obezbedila prvu poziciju i najlakšeg rivala u četvrtfinalu, tako da se nije mnogo uzbudila zbog poraza od plavo-žutih. Švedska je vodila od početka do >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kraja i dobila sa 33:30, mada se nije pomerila sa trećeg mesta.

Karlsbogard i Sandel sa po šest golova bili su najefikasniji u timu Švedske, dok su kod Danaca po pet postigli Hansen i Gidsel.

U pretposlednjoj utakmici dana Nemačka je uradila sve što je bilo potrebno da bi zauzela poziciju broj tri u svojoj grupi. Bila joj je neophodna pobeda nad Brazilom i rutinski je do nje došla – 29:25.

Brazil je dobro igrao do pred kraj prvog poluvremena, čak je uglavnom vodio, a onda je Nemačka u finišu ekspresno okrenula i pobegla na četiri razlike. Tu razliku su Panceri održavali do kraja meča. Knor i Vajnhold sa po šest golova su bili najbolji kod Nemačke.

Parovi četvrtfinala i kostur do finala se znaju.

Francuska će igrati protiv Bahreina, a pobednik tog duela će se u polufinalu boriti sa boljim iz meča Nemačka – Egipat.

Utisak je da je mnogo jači drugi deo kostura, u kojem će igrati Švedska – Španija i Danska – Norveška.

Olimpijsko zlato brani Danska, koja je u Rio de Žaneiru u finalu pobedila Francusku (28:26). Bronzu je uzela Nemačka, a četvrta je ostala Poljska, koja se nije kvalifikovala za Tokio.

OLIMPIJSKE IGRE – RUKOMET, 5. kolo

Grupa A

Španija – Argentina 36:27 (17:12)

Norveška – Francuska 32:29 (15:15)

Nemačka – Brazil 29:25 (16:12)

Grupa B

Japan – Portugalija 31:30 (16:14)

Egipat – Bahrein 30:20 (15:7)

Danska – Švedska  33:30 (17:13)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.