Skaloni ostaje na kormilu Argentine do 2026.

Izvor: B92, 28.Sep.2022, 09:46

Skaloni ostaje na kormilu Argentine do 2026.

Selektor Argentine Lionel Skaloni ostaće na kormilu "gaučosa" još četiri godine godine.

Posle sjajnih rezultata, Skaloni je nagrađen novim ugovorom po kome bi trebalo da završi ciklus na Mundijalu koji će se 2026. održati u SAD, Meksiku i Kanadi.

Vest je potvrdio predsednik FS Argentine Klaudio Tapija i to posle pobede Argentine od 3:0 u prijateljskom meču sa Jamajkom.

"Ponosan sam što mogu da objavim da smo dogovorili sve da Lionel Skaloni ostane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << selektor do kraja ciklusa Mundijala 2026. godine", poručio je Tapija preko Tvitera.

Sve je potvrdio i Skaloni.

"Razgovarao sam sa predsednikom na ovoj turneji. Danas smo napravili veliki korak unapred i srećan sam zbog toga. Želim da nastavim da radim sa ovom grupom igrača", rekao je Skaloni novinarima u Njujorku.

Skaloni je, simbolike radi, imao premijeru na kormilu Argentine 2018. i to baš u Americi, na prijateljskim mečevima sa Gvatemalom i Kolumbijom.

Sa "gaučosima" je osvojio Kopa Amerika 2021. godine pobedom u finalu nad Brazilom, a u junu ove godine, slavio je i u sudaru prvaka Južne Amerike i Evrope na meču u Londonu. Mesi i drugovi su u Londonu pobedili Italiju sa 3:0.

Nestvarno deluje podatak da je sa Skalonijem na kormilu, Argentina neporažena na poslednjih 35 utakmica.

Na Mundijalu u Kataru su u C grupi sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.