Sjajni Stefan Marković i Đorđe Gagić

Izvor: MVP.rs, 23.Okt.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Stefan Marković i Đorđe Gagić

Odlične partije srpskih košarkaša.

Za vikend je odigrano pet utakmica VTB lige, a srpski košarkaši, Stefan Marković i Đorđe Gagić su pružili sjajne partije.

Zenit je kao gost nadigrao Avtodor rezultatom 96:90. Jedan od najboljih aktera duela je bio Marković, koji je zabeležio 21 poen i sedam asistencija (valorizacija 21). Jedini bolji od njega je bio Sergej Karasjov sa 34 poena i pet skokova. U poraženom timu se istakao Nikolas Minerat >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << sa 28 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Đorđe Gagić je bio jedan od najzaslužnijih što je Cmoki u Minsku posle produžetka savladao Kalev (88:81). Nekadašnji reprezentativac Srbije je ostvario dabl-dabl učinak od 13 poena, 15 skokova, a imao je i tri ukradene lopte (indeks uspešnosti 27). Njegov saigrač, Dru Džojs, upisao je 27 poena, pet skokova i šest asistencija.

Derbi je odigran u Moskovskoj regiji, gde je Himki dočekao Lokomotivu Kubanj. Do trijumfa je došla domaća ekipa, a konačan rezultat je bio 73:65. Nobel Bunju-Kolo je bio najbolji sa 21 poenom i četiri ukradene lopte. Aleksej Šved je upisao 21 poen i četiri skoka. U timu iz Krasnodara se istakao Moris Kolins sa po 10 poena i dodavanja, a imao je i pet uhvaćenih lopti. Jan Vujukas je ubacio 15 poena, uz četiri skoka.

Takmičenje u VTB ligi će biti nastavljeno 29. oktobra.

Rezultati:

Avtodor - Zenit 90:96 (Marković 21p, 7as)

Cmoki Minsk - Kalev 88:81 (Gagić 13p, 15sk, 3ul)

Himki - Lokomotiva Kubanj 73:65

Astana - VEF Riga 66:64 (Bezbradica 4p, 6sk)

Jenisej - Nižnji Novgorod 99:93

(foto: bc-tsmoky.by / basket.fc-zenit.ru)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.