Sjajni Kolašinac - pao lični rekord!

Izvor: Mondo, 27.Jun.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Kolašinac - pao lični rekord!

Srpski atletičar oborio lični rekord i legendarnom Draganu Periću prišao na 19 centimetara.

Foto: Getty Images/Alexander Hassenstein

  Srpski atletičar Asmir Kolašinac ostvario je najbolji rezultat u karijeri, bacivši kuglu 21,58 metara.

"Ne mogu da opišem kako se osećam. Hitac je bio savršen i konačno su se poklopile sve kockice. Ovo je pravi rezultat koliko zapravo vredim. Poslednja dva meseca bacam jako daleko, ali nikako mi se nije sve poklapalo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Danas je sve bilo kako treba", preneo je Atletski savez Srbije reči Kolašinca posle takmičenja održanog na stadionu Partizana, u sklopu juniorskog prvenstva Srbije.

Kolašinac je tako izbio na treće mesto na godišnjoj svetskoj rang listi. Bolje od njega ove godine su bacali jedino Džo Kovač iz SAD (22,35 metara) i Nemac David Štorl (21,92).

On je tim rezultatom zaokružio odličan ciklus treninga pred Svetsko prvenstvo u Pekingu, koje će se održati u avgustu.

Rekord Srbije u bacanju kugle od 21.77 metara drži Dragan Perić, koji je taj rezultat ostvario u Baru 1998. godine.

Drugo mesto na takmičenju u Beogradu pripalo je Željku Milovanoviću iz OAK Beograd sa 16,80 metara, dok je treći bio Nikola Čanković iz Srema sa 15,87.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.