Sjajna partija Jokića, pa povreda (VIDEO)

Izvor: Mondo, 27.Jan.2017, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajna partija Jokića, pa povreda (VIDEO)

Srpski centar bio je najbolji u pobedi Denvera nad Finiksom, ali je u finišu meča morao da napusti teren

Foto: AP Photo/David Zalubowski

  Nikola Jokić nastavio je sa sjajnim partijama. I na meču protiv Finiksa bio je najbolji igrač Denvera.

Nagitsi su slavili rezultatom 127:120, a Jokić je upisao 29 poena (šut iz igre 12/21, šut za tri 0/2), uz 14 skokova, osam asistencija, dve blokade, a imao je i ukradenu loptu za 36 minuta provedenih u igri. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Ipak, nepunih dva minuta pre kraja utakmice on je posle borbe za loptu pod košem krenuo da skače na jednoj nozi, uz bolnu grimasu na licu, a potom je legao na parket.



Izvor: Youtube

Ceo tim Denvera odmah je prišao Jokiću i pomogao mu da ustane, a on je potom odšepao ka svlačionici.

2 games. RT @RonnieKRadio: Here's video of #Jokic limping out of X-Ray. #Nuggetspic.twitter.com/I8bsafz2BZ

— Jimmy Ford (@TracksideJimmy) January 27, 2017

Srpskom centru odmah je urađen rentgenski pregled, a snimci su potvrdili da se radi o povredi kuka, ali da je u pitanju samo istegnuće. Denver je saopštio da će Jokić sutra obaviti i magnetnu rezonancu, da bi se utvrdila težina povrede, nakon čega će biti jasno i kolika ga pauza očekuje.

Nikola Jokić left the game with a left hip strain. The x-rays were negative and he will undergo an MRI tomorrow. #Nuggetspic.twitter.com/34uMYv0Q1Z

— Denver Nuggets (@nuggets) January 27, 2017

"Drago mi je što nije ništa ozbiljno. Verovatno će odmarati u narednih nekoliko utakmica. Definitvno će nam nedostajati", rekao je njegov saigrač Derel Artur.

Trener Denvera Majkl Meloun je naveo da su posle meča bila pomešana osećanja u svlačionici.

"Nikolu zaista vole saigrači. On nema ego, mlad je, voli da se zabavlja i momci ga vole zbog toga. I pored svega što je postigao, on je i dalje klinac i zato svi brinu o njemu", rekao je Meloun.

Jokić je pre izlaska sa terena ostvario 18. "dabl-dabl", a to mu je bila 11. utakmica na kojoj je postigao 20 ili više poena.



Izvor: Youtube

Osim Jokića, u timu Denvera, koji je zabeležio 20. pobedu u sezoni, uz 25 poraza, istakao se i Danilo Galinari sa 25 poena i sedam skokova.

Kod Finiksa (skor 15-31) najbolji je bio Erik Bledso sa 28 poena, četiri skoka i pet asistencija.

U noći između četvrtka i petka na parketu je bio i Nemanja Bjelica. On je u porazu Minesote od Indijane (103:109) učestvovao sa tri poena, tri skoka, uz blokadu i ukradenu loptu za 16 minuta provedenih na parketu.

U ekipi Indijane najbolji je bio Pol Džordž sa 32 poena, dok je Džef Tig zabeležio "dabl-dabl" učinak - 20 poena, uz 13 asistencija i osam skokova.

Karl Entoni Tauns je bio najefikasniji u ekipi Minesote sa 33 poena.

REZULTATI

Juta - LA Lejkers 96:88

Denver - Finiks 127:120

Oklahoma - Dalas 109:98

Minesota - Indijana 103:109

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ražnatović za B92: Nikola će brzo na teren

Izvor: B92, 27.Jan.2017

Miodrag Ražnatović, agent zvezde Denver Nagetsa Nikole Jokića, veruje da se srpski reprezentativac nije teže povredio i da će se brzo vratiti na parket...Jokić je odigrao još jedan sjajan meč u pobedi tima iz Kolorada nad Finiks Sansima (127:120), sa 29 poena (12-21), 14 skokova, osam asistencija...

Nastavak na B92...

UŽIVA U ZVEZDI: Tompson izneo svoje impresije, nakon velike evroligaške pobede Zvezde!

Izvor: HotSport.rs, 27.Jan.2017

Iako je u tim stigao pre nepunih mesec nada, američki centar već se gotovo potpuno uklopio, pokazavši da će biti ogromno pojačanje za crveno-bele.. . Nije Tompson proveo previše vremena na parketu u meču za Panatenaikosom, svega nešto manje od devet minuta, ali je za to vreme pružio odličnu...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.