Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2021, 09:54

Siti u ofanzivi: Gvardiola izneo ponudu pred Mbapea

Francuski napadač na slatkim mukama u završnici sezone

Pep Gvardiola nije gubio vreme u Parizu, osim što je stekao prednost pred revanš polufinala Lige šampiona u Mančesteru, španski strateg je boravak u Gradu svetlosti iskoristio da uspostavi ponovni kontakt sa Kilijanom Mbapeom.

Francuski napadač kojem naredne sezone ističe ugovor, zbog činjenice da još nije produžio saradnju sa Parižanima na meti je mnogih evropskih giganata, a u vrhu liste >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << interesenata je i Mančester Siti koji je ozbiljno shvatio trku sa Parižanima, ali i Realom i Liverpulom.

Prema saznanjima Lekipa Gvardiola je tokom gostovanja Sitija u Francuskoj stupio u kontakt sa napadačem i izneo jasan stav da želi da ga vidi u svom timu, međutim nije dobio željeni odgovor. Iako Mbape nije decidno odbio mogućnost da se preseli među Građane, nije došlo do konkretnog pomaka u pregovorima, ali takav epilog prema saznanjima istog izvora nije obeshrabrio stratega premijerligaša.

Napadač koji je upravo protiv Sitija, 2017. godine još kao igrač Monaka doživeo potpunu igračku eksploziju i skrenuo pažnju Gvardiole, danas je bliži nego ikad klubovima koji ga pomno prate već sezonama s obzirom na to da su pregovori sa Pari Sen Žermenom po pitanju nastavka saradnje već mesecima na mrtvoj tački. Francuski klub, iako je kao prioritet postavio potpis novog ugovora koji je već nekoliko puta najavljivan, ušao je u ozbiljnu trku sa vremenom imajući u vidu da će, ukoliko ne uspe u misiji, predstojećeg leta morati da se pomiri sa sudbinom i proda centarfora daleko ispod cene kako bi izbegao situaciju da Mbape u julu 2022. godine ode kao slobodan igrač.

Upravo situacija na Parku prinčeva razlog je zbog kojeg su, osim Sitija, u lovu na Mbapea već mesecima i Real i Liverpul, a procena je da bi, u slučaju da ne dođe do obnove ugovora sa PSŽ-om, cena Francuza pala i do 120.000.000 evra.

Kada su u pitanju finansije, izvesno je da su svi kandidati sposobni da zadovolje apetite napadača, ali će važan faktor u odluci 22-godišnjeg fudbalera predstavljati motivv za novim dokazivanjem, a prednost Reala u odnosu na konkurente je činjenica da Mbape ne skriva želju da jednog dana obuče beli dres.

Sa druge strane, Siti je svestan da hitno mora da pronađe naslednika Serhija Aguera i golgetera na duge staze, kao i da je upravo ovo jedinstvena prilika da u svoje redove dovede Mbapea, te se očekuje da je kontakt ostvaren u Parizu samo uvertira u dalje pregovore.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.