Siti praktično overio titulu

Izvor: B92, 01.Maj.2021, 15:23

Siti praktično overio titulu

Fudbaleri Mančester sitija su gotovo obezbedili titulu prvaka u Premijer ligi.

U utakmici 34. kola Premijer lige "građani" su kao gosti na "Selhurst parku" pobedili Kristal Palas sa 2:0 (0:0).

Izgubi li njihov gradski rival, Mančester junajted u derbiju sa Liverpulom u nedelju, titula će i zvanično biti u rukama izabranika Pepa Gvardiole.

I bez većeg broja igrača, koje je španski trener odmarao za revanš meč polufinala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siti je bio prejak za ekipu Roja Hodžsona.

Sitiju je ovo bila 11. uzastopna pobeda na strani u Premijer ligi, 19. u svim takmičenjima i čini se da seriji nema kraja, a posao u Londonu završio je u drugom poluvremenu.

Kristal Palas se dobro nosio u prvih 45 minuta, imao je čak i par prilika za gol, ali je sve što se tiče Sitija došlo na svoje mesto u nastavku.

U rasponu od 72 sekunde, tačnije u 57. i 59. minutu, postigli su dva gola.

Prvo je iskusni Serhio Aguero zatresao mrežu domaćina, bio je to njegov prvi gol na ovom stadionu, da bi se potom u strelce upisao i Feran Tores.

Gvardiolin tim je imao još šansi do kraja, ali ih nije iskoristio, ipak ritunski su do kraja odradili posao i sačuvali pobedu.

U timu Kristal Palasa od početka meča je bio bivši vezista Crvene zvezde Luka Milovojević, koji je u 49. minutu zaradio žuti karton.

Premijer liga, 34. kolo:

Subota:

Kristal Palas - Mančester siti 0:2 (0:0)

Aguero 57, Tores 59

16.00 Brajton - Lids

18.30 Čelsi - Fulam

21.00 Everton - Aston Vila

Nedelja:

15.00 Njukasl - Arsenal

17.30 Mančester j. - Liverpul

20.15 Totenhem - Šefild junajted

Ponedeljak:

19.00 VBA - Vulverhempton

21.15 Barnli - Vest Hem

Petak:

Sautempton - Lester 1:1 (0:0)

Vord-Praus 61p - Evans 68

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.