Siti napada kako Pep voli - kao na goliće

Izvor: Mondo, 06.Feb.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti napada kako Pep voli - kao na "goliće"

Nijedan tim nije poslao više lopti u nebranjenu mrežu od "građana". Naravno, to sa Gvardiolom nikako ne može da bude slučajnost.

Foto: Tanjug/AP/Dave Thompson

Brže nego što se donedavno činilo, Mančester siti ponovo je preuzeo kontrolu u borbi za titulu i večerašnjim (sreda) trijumfom protiv Evertona u gostima (20.45) mogao bi da se vrati na prvo mesto tabele Premijer lige.

Važnom pobedom protiv Arsenala, uz Liverpulove kikseve protiv Lestera i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vest Hema (oba puta 1:1), ekipa Pepa Gvardiole primakla se na samo tri boda zaostatka za "Redsima".

Način na koji su "građani" savladali "tobdžije" (3:1) ponovo je vratio u prvi plan priču o njihovom fudbalu i o načinu na koji šampion Premijer lige postiže golove.

U osnovnim crtama, kod Gvardiole nema previše šuteva iz daljine, ni pokušaja sa malom verovatnoćom da pošalju loptu u gol.

U ovom trenutku, "građani" su postigli 10 golova više od Liverpula i to ne zato što gađaju iz svih pozicija, već zato što uglavnom pokušavaju iz blizine.

Gvardiola insistira na tome da njegovi igrači šutiraju samo iz pozicija u kojima imaju velike šanse za pogodak i to dokazuje broj situacija u kojima je Siti tresao nebranjenu mrežu.

U Premijer ligi, to se ove sezone dogodilo čak sedam puta.

Kao na malom fudbalu, "građani" se trude da se praktično "ušetaju" u gol ili bar u peterac. To se videlo i u Aguerovim pogocima protiv Arsenala, jer je prvi postigao glavom sa ivice peterca, a drugi uklizavanjem do dva-tri metra od gol-crte.

I ne pogađa samo Argentinac na taj način, već i Liroj Sane, Rijad Mahrez i Rahim Sterling, kome je takav fudbal omogućio da drastično poboljša svoj veliki problem sa nepreciznošću i da postane bolji strelac, što dokazuje i njegovih deset golova ove sezone.

Dok Siti igra na taj način i dok mu to prolazi, teško je zamisliti ko bi mogao da ga zaustavi. Liverpul je i dalje prvi na tabeli, ali je ipak neizbežno reći da je favorit u trci za titulu i dalje onaj ko tu titulu i sada poseduje.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dešava se i u Engleskoj, navijači Evertona priželjkuju poraz, jasno vam je i zbog čega?

Izvor: Sportske.net, 06.Feb.2019

Zar je dotle došlo....Večeras od 20:45h na programu je susret 27. kola Premijer lige između Evertona i Mančester sitija..."Građani" su pobedom nad Arsenalom iskoristili kiks Liverpula protiv Vest Hema (1:1), te bi pobedom večeras mogli da se popnu na čelo tabele, doduše imali bi utakmicu više...Što...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.