Siti na korak od titule Premijer lige

Izvor: TvojPortal.com, 07.Maj.2012, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti na korak od titule Premijer lige

Izvor: vesti online
Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su na gostovanju Njukasl rezultatom 2:0, a junak utakmice sezone za "građane" bio je dvostruki strelac Jaja Ture, koji je tako kolo pre kraja sezone doveo svoj tim nadomak titule.
Ekipa trenera Roberta Manćinija odigrala je sjajan meč na bivšem "Sent Džejms Parku" i sasvim zasluženi trijumfovala u nesmunjivo najbitnijem duelu sezone.


Njukasl je imao imperativ pobede, jer je posle kiksa Arsenala došao >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u poziciju da može na poziciju koja vodi u Ligu šampiona. Ipak, desio se Jaja Ture, čovek odluke u partiji karijere sa dva gola doveo svoj tim nadomak titule posle 44 godine čekanja, jer je preostala samo utakmica koja treba da se dobije protiv KPR na "Itihadu" .

Manćini je pri rezultatu 0:0 napravio izmenu i prividno se zatvorio uvođenjem Najdžela de Jonga, ali to se pokazalo ključnim u meču, jer je tako Jaja Ture dobio prostora da se iz pozadine priključi napadu, što je praktično odlučilo meč jer je pored dva pogotka, ovaj igrač stvorio još niz odličnih prilika.

Ture je najpre u 70. minutu sjajnim šutem savladao golmana Njukasla, a potom u 89. rešio sve dileme i iz dodavanja na petercu ponovo ubacio lako loptu u mrežu.

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su na svom terenu Svonsi sa 2:0 i kolo pre kraja ima isti broj bodova kao i gradski rival Siti, ali lošiju gol razliku. U poslednjem kolu Junajted će gostovati Sanderlendu, ali im je potreban kiks Sitija protiv KPR.Opsirnije procitajte na ovom linku.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.