Sisaj Lema pobedio na Bečkom maratonu

Izvor: Blic, 12.Apr.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sisaj Lema pobedio na Bečkom maratonu

Atletičar Sisaj Lema iz Etiopije pobedio je, sa vremenom od 2:07:31, na 32. Bečkom maratonu.

U trci kroz Beč učestvovalo je oko 42.000 takmičara iz 129 zemalja, a Lema je ostvario treće najbrže vreme u istoriji maratona u glavnom gradu Austrije.

Glavni favorit, koji je ujedno ranije postavio i rekord u Beču, Kenijac Getu Feleke odustao je tokom trke zbog povrede butnog mišića.

Lema je nakon 26 kilometara uspeo da se otisne od ostalih trkača i pobedi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispred Dankena Keha iz Kenije sa vremenom od 2:12:14 i Siraja Gena iz Etiopije sa 2:12:48.

"Veoma sam srećan što sam pobedio jer sam prvi put u Beču", kazao je Lema dodajući da je mogao da ostvari bolji rezultat da ga nije sprečio jak vetar.

Inače Lemi je ovo drugi maraton u ovoj godini, jer je trčao prethodno u Dubaiju gde je bio peti.

Kod žena pobedu je odnela Ssvajcarkinja Maja Nojenšvander koja je pretrčala 42 kilometara u vremenu 2:30:09, ispred Kenijki Agnes Mutune, Ester Hemtai i Karolin Čepkvoni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.