Simonsova kragna Taunsu – mirotvorac ili davljenje? FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 31.Okt.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simonsova "kragna" Taunsu – mirotvorac ili davljenje? FOTO/VIDEO

Minesota Timbervulvsi odbacili su stav da je igrač Filadelfije Ben Simons bio mirotvorac tokom tuče Džoela Embida i Karl-Entonija Taunsa.

Simons je obuzdao Taunsa tako što ga je pribio uz parket i sa leđa držao stegavši ga rukom oko vrata.

Sudije su njegovu reakciju zvanično okarakterisale kao "mirotvorca u sukobu", ali iz Minesote ističu da je u pitanju bilo "opasno davljenje".

Simons je posle utakmice rekao uvek "čuva leđa svojim saigračima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je generalni menadžer Siksersa Elton Brend izdao saopštenje u kojem izražava podršku Embidovoj i Simonsovoj ulozi u okršaju.

"Pre svega, nećemo oprostiti ono što se dogodilo proše noći. Kao bivši igrač, imao sam iskustva u takvim situacijama. Razumem kako su naši igrači reagovali u trenutku. Čuvam im leđa", istakao je Brend.

Siksersi su tokom istrage NBA istakli da je Tauns bio inicijator sukoba sa Embidom, te da podržavaju stav sudija da je Simons imao ulogu mirotvorca.

Embid i Tauns su se žestoko sukobili tokom trećeg perioda duela između Filadelfije i Minesote, pri vođstvu Siksersa od 20 razlike.

Tauns je pokušao da udari Embida, promašio ga je, dok je Embid ubo Taunsa palcem u oko pre nego što su se našli u žestokom "zagrljaju" dok ih saigrači nisu razdvojili.

Dok je Simons držao Taunsa na tlu, Embid je napuštao parket stežući mišice i imitirajući boksera.

Sudije su očekivano isključile obojicu, a sada se čeka odluka NBA lige o dodatnim kaznama.

"Nisam udarao, ne bi trebalo da me suspenduju", rekao je Embid posle incidenta.

Embid i Tauns su u meč ušli kao najdominantniji centri na startu sezone pa stoga i najveći rivali, predvodeći ekipe do po 3-0.

Filadelfija je ostala neporažena sa 4-0, dok su Timbervulvsi sada na 3-1.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.