Simonović dominirao protiv Cedevite za pobedu Zenita

Izvor: B92, 09.Jan.2019, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simonović dominirao protiv Cedevite za pobedu Zenita

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga nadigrali su Cedevitu u meču druge runde Top 16 faze Evrokupa sa 98:84.

Kvalitetnu partiju prikazao je i srpski reprezentativac Marko Simonović koji je bio među najefikasnijim igračima svog tima sa 18 poena.

Simonović je svom učinku dodao i četiri skoka i dve asistencije za 21 minut igre na parketu. Sergej Karasjov je bio jedini efikasniji sa 19 poena.

Na drugoj strani je Džejkob Pulen imao 18 poena, ali uz slabe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procente šuta, a Džastin Kobs je imao 16 poena. Cedevita je tokom prve i veći deo druge četvrtine uspevala da bude egal sa ruskom ekipom koja je na poluvreme otišla sa prednošću od četiri poena 48:44.

Zenit je uspeo da se odlepi u trećoj sa tri uzastopne trojke u tri napada i za svega minut i po pogocima Simonovića, Šruba i Voronova ode na 61:48.

Cedevita je uspela da priđe na -5, ali nakon tih trojki potpunog povratka nije bilo pa je Zenit tokom četvrte četvrtine povećavao prednost do +19 (90:71), da bi meč rutinski priveli kraju.

Ovo je prva pobeda Zenita u Top 16 fazi posle poraza od Uniksa, pa sada po pobedu imaju Andora, Zenit i Uniks, a Cedevita ima dva poraza.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.