Simona Halep predstavlja žalbu na suspenziju zbog dopinga

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2024, 18:56

Simona Halep predstavlja žalbu na suspenziju zbog dopinga

Saslušanje će biti održano iza zatvorenih vrata.

Rumunska teniserka Simona Halep pojaviće se sutra pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, povodom žalbe na četvorogodišnju suspenziju zbog korišćenja dopinga, saopšteno je iz CAS-a, prenosi AP.

- Ne može se dati naznaka kada će biti doneta konačna odluka - navodi se u saopštenju CAS.

AP prenosi da Halep planira da ukine odluku Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA), >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je u septembru 2023. suspendovala rumunsku teniserku na četiri godine zbog dva odvojena kršenja antidoping pravila. Suspenzija rumunske teniserke će trajati do oktobra 2026. godine Halep je bila pozitivna na zabranjenu supstancu roksadustat tokom Ju-Es opena 2022. godine.

Ova supstanca stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Rumunska teniserka je za drugi doping prekršaj optužena u maju prošle godine zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu.

Halep je negirala nepravilnosti i izjavila da planira da pred Sudom u Lozani spere ljagu sa svog imena. Halep (32) je u karijeri osvojila 24 titule u singlu, od toga dva grend slema. Ona je 2018. pobedila na Rolan Garosu, a 2019. je trijumfovala na Vimbldonu.

Rumunska teniserka je tokom 2017. i 2018. godine provela 64 nedelje na prvom mestu WTA liste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.