Simeone: Mogu i da produžim ugovor, zar ne?

Izvor: Mondo, 22.Dec.2016, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simeone: Mogu i da produžim ugovor, zar ne?

Trener Atletika zabranio članovima svoje porodice da pričaju o njegovoj budućnosti i poručio da se bavi isključivo rezultatima kluba, ne i spekulacijama, jer su "samo činjenice važne"

Foto: AP/Matthias Schrader

Dijego Simeone već duže vreme je "na tapetu" medija. Neprekidno se spekuliše kada će napustiti Atletiko Madrid i gde će nastaviti trenersku karijeru.

Simeone je postao "meta" novinara pošto je sa upravom madridskog kluba dogovorio da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << njegov ugovor, koji je važio do 2020. godine, smanji do 2018.

Od tada su krenule spekulacije da li je time "otvorio vrata" prelasku u neki drugi klub, možda i pre isteka dogovorene saradnje.

"Ono što sam uradio sa ugovorom je ono što sam mislio da je najbolje za Atletiko Madrid. Svi pričaju o tome da li ću ostati u narednih godinu i po dana, ali ja mogu i da produžim ugovor, zar ne?", postavio je pitanje Simeone.

Argentinski trener smatra da njegov ugovor treba da bude u drugom planu, a da su rezultati i pokušaj da sa ekipom stvori još neki zapažen uspeh ono što je najvažnije.

"Mediji su veoma vešti u stvaranju kontroverzi, što je u redu, i to mora da se prihvati, ali na nama je da odgovorimo na bolji način kako se to ne bi događalo", izjavio je Simeone, koji je u poslednjih pet sezona, od dolaska na Visente Kalderon osvojio trofej u Primeri, Kup kralja, UEFA Superkup i Lige Evrope, a dva puta njegov tim igrao je i finale Lige šampiona, u kojima je poražen od gradskog rivala Reala.

Simeona se povezivali sa Arsenalom, Čelsijem, Pari sen Žermenom, a novinari se nisu libili da odgovor o nastavku njegove karijere potraže i među članovima njegove porodice.

"Pitali su moju sestru da li ću jednog dana predvoditi Inter, a ona je rekla da ta mogućnost nije isključena. I mog sina koji igra za Đenovu pitali su da li će igrati protiv oca u Italiji, na šta je on kazao da nije nemoguće. Ja sam odlučio da više ne odgovaraju na takva pitanja, pogotovo što rezultati ekipe nisu sjajni. Ono što je jedino važno za navijače Atletika su činjenice. Reči dolaze i odlaze, a činjenice pokazaju kakva si ti stvarna osoba. Dakle, kada budem odlazio iz Atletika to će biti zbog toga što je to dobro za klub", završio je priču o svom transferu Dijego Simeone.

Atletiko Madrid trenutno u Primeri zauzima šesto mesto na tabeli sa 28 bodova, devet manje od vodećeg Real Madrida i šest manje u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.