Sijetl šampion SAD, penalima srušen Toronto

Izvor: MozzartSport.com, 11.Dec.2016, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijetl šampion SAD, penalima srušen Toronto

Saundersi prvi put u istoriji osvojili MLS Kup

Sijetl Saundersi su novi šampioni Mejdžor lige sokera, najvišeg ranga profesionalnog fudbalskog takmičenja u SAD. Oni su nakon izvođenja jedanaesteraca, a pošto ni nakon produžetaka nije bilo golova, sa 5:4 savladali Toronto.

Za MVP-a finala proglašen je golman pobedničke ekipe, Švajcarac Štefan Fraj. Malo ko je očekivao da će Sijetl uspeti da podigne prestižni pehar, ne samo zato što se finale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igralo u ledenom Torontu (temperatura je bila -5 celzijusa), pred hiljadama kanadskih navijača, nego i zbog situacije u kojoj se klub našao.

U ovaj šampionnat Saundersi su ušli kao veliki favoriti, ali im je prvo u Kinu otišao najbolji igrač, Obafemi Martins, da bi potom krenuo niz loših rezultata te su morali da otpuste jedinog trenera kojeg su do tada imali, Zigrfida Šmita. Njega je uspešno zamenio Brajan Šmecer, ali je potom zbog problema sa srcem u prevremenu penziju morala legenda američkog "sokera", Klin Dempsi. Ni sve to, kao ni opasni Toronto predvođen magičnim Sebastijanom Đovinkom, nisu uspeli da zaustave Sijetl na putu do prve nacionalne titule.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Osvajanjem MLS lige Sijetl je ispisao novu istoriju

Izvor: Beta, 11.Dec.2016

Golman Sijetla Stefan Fraj rekao je da je njegova ekipa današnjim osvajanjem američkog MLS lige ispisala nove stranice istorije tog fudbalskog kluba i dodao da im za taj rezultat bila potrebna sreća."Danas smo ispisali nove stranice istorije Sijetl Saundersa. Za mene lično, ovo je moglo da mi se...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.