Sijetl gazi Istok, derbi Lejkersima

Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijetl gazi Istok, derbi Lejkersima



Program u NBA ligi ove noći je bio izuzetno bogat sa 11 utakmica, a vodeći tim Sijetla zabeležio je i osmu pobedu. Soniksi su savladali Nju Džerzi sa 79:68, a najbolji je bio Vlada Radmanović sa 14 poena. Nenad Krstić nije igrao za Netse odlukom trenera.

U derbiju kola Detroit je, bez Darka Miličića, pobedio Minesotu 93:85. Gradski derbi Los Anđelesa pripao je Lejkersima 103:89, uz 4 poena i 7 asistencija Jarića za Pistonse, za koje nije igrao Rebrača. Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Divac je i dalje povređen.

Atlanta je u Indijani poražena 93:86, Drobnjak je postigao samo 2 poena za 25 minuta. Najneizvesnije je bilo u Vašingtonu, gde ni 37 poena Pola Pirsa nije bilo dovoljno za pobedu Seltiksa nad Vizardsima. Domaći tim je slavio posle produžetka 110:105.

Soniksi su do pobede u Nju Džersiju došli pred svega oko dve hiljade gledalaca, pošto je pet šestina prisutnih napustilo halu razočarano učinkom dve ekipe. Lider šampionata igrao je veoma loše i neatraktivno, ali protiv veoma slabih Netsa i to je bilo dovoljno z askor 8-1. Soniksi su prvo poluvreme otvorili sa 10, a drugo sa 8 vezanih promašaja, a prva zvezda Rej Alen se odmarao, postigavši samo 14 poena. Netsi su imali više faulova nego koševa iz igre (29:26), a do pedesetog poena stigli su manje od 10 minuta pre kraja.

Vizardsi su preživeli tipičan kolaps, koji priređuju svojim navijačima manje-više redovno. Oni su prvo poluvreme odigrali odlično, bili na +13, a zatim za 12 minuta imali 9 izgubljenih lopti, tri tehničke i 42 primljena poena. U četvrtom periodu Boston je vodio sa 12 razlike, ali je meč ipak ušao u produžetak, kada se potvrdilo da što Pirs više poena ubaci, to gore po tim - za 37 upisanih poena, on je šutirao 8/25 iz igre! Nije pomogla ni odlična partija Pejtona, koji je posle poluvremena ubacio 17 poena, jer je domaćin imao dobro raspoređeno težište, na tri igrača sa preko 20 poena.

Derbi drugog američkog grada obećavao je mnogo više od ponuđenog - ni bez Šakila Lejkersi nisu popustili, a serija je nastavljena: u poslednjih 30 mečeva Klipersi su slavili tri puta! "Žuti" su vodili od samog početka, ali je manji gradski klub u trećoj četvrtini stekao prednost 66:65, zahvaljujući sjajnom Simonsu. Međutim, usledila je serija 30-12 za deset minuta i meč je odlučen. Za kraj priče iz Stejpls centra podatak da Rudi T očekuje drugi debi Divca za Lejkerse tokom sledeće nedelje. Kako će deliti vreme sa raspoloženim Krisom Mimom, ostaje da se vidi.

Odsustvo trenera Lerija Brauna i tandema Ben Valas - Čonsi Bilaps osetila se žestoko u prethodnim mečevima Pistonsa, koji su vezali dva poraza. Kada su se svi vratila kockice su se složili, pa su šampioni savladali Minesotu. Timbervulfsi su vodili na poluvremenu, ali je Čonsi priredio mini-šou, a serijom 12-0 u srednjem delu trećeg perioda Detroit dolazi do vođstva. Razlika je rasla i smanjivala se, ali je do kraja domaći tim zadržao prednost.

U susednom Viskonsinu Šakil je popričao sa Edijem Džonsom pred početak meča. Džons je sezonu počeo jako loše, ali je razgovor sa osloncem novog Hita pomogao da dođe do 27 poena protiv Baksa, od čega 12 u sjajnoj trećoj četvrtini, koju je Majami dobio 33:14 i iz dvocifrenog deficita došao do plus sedam. U toku tog perioda Šakil (počeo sa 0/2 iz igre, od tog trenutka 9/9!) je priredio prisutnima nešto što retko viđaju - sprint preko celog terena. Dvejn Vejd je ostao kratak za dva poena do produžetka serije 20+, kojaje stala na šest utakmica. Majami je potpuno dominantan na Istoku, skor mu je 6-0 (klupski rekord), iako su protiv timova sa Zapada izgubili sva tri meča. Za domaću ekipu nije bilo dovoljno ni 56 poena tandema Red - Van Horn.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.