Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 15:55

Sigurica, regionalni derbi i kletva zvana Jablonec

Slavija veliki favorit protiv Pribrama

Može da se konstatuje, slobodno, da fiks dana dolazi iz Češke. Slavija je na svom stadionu ogroman favorit u sudaru sa Pribramom (19.30). U taboru gostiju vlada potpuno drugačije raspoloženje nego u sastavu kluba iz glavnog grada, čak iako su, u neku ruku, srećni i jedni i drugi. Razlika je u tome što su ljudi iz Pribrama zahvalni što su spašeni prošle godine i što mogu da nastave da se takmiče u najvišem češkom rangu, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << crveno-beli iz Vršovica posle odbrane titule šampiona krenuli silovito u novu kampanju.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Četa Pavela Horvata nije dobro startovala. Pred očima domaćih navijača Pribram je u 1. kolu poražen od Teplica 1:3. Prošle godine zeleno-crni su namučili Slaviju, na Eden areni su čak postigli gol kao jedan od retkih timova, ali Mihala Škode više nema u timu i teško da će neko drugi da prevari golmana Kolarža. Ni sada Pribram nema šta da izgubi, međutim, razlika u kvalitetu pojedinaca i sistema je ogromna. U taboru Slavije ne priznaju ništa osim pobede. Branilac trona impresivno je ušao u novu kampanju, postigavši šest golova protiv Českih Buđejovica na jugu Češke.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nešto ranije videćemo regionalni derbi, sudar Opave i Karvine, dve ekipe koje se poklapaju sa ambicijama. Opstanak je jedini cilj. Međusobni duel može, na kraju krajeva, da igra ulogu na kraju takmičenja. Karvina je bolje ušla u novu sezonu, pošto je izvukla bod sa Ostravom (0:0), međutim, potvrdio se strah da će ekipa na kraju imati problema posle promene igrača na ofanzivnim pozicijama. Protiv Opave, dvoboj će biti borbeniji, jer nijedna od ekipa nema igru na takvom nivou da bi mogla da natera protivnika na defanzivu. Opava je izgubila u prvom duelu u Plzenju od Viktorije (1:3), dok je igrala sa jedanaest, bila je ravnopravan protivnik vicešampionskom sastavu. Međutim, posle isključenja igrača kola su krenula nizbrdo. Opava je kod kuće obično neprijatna, ali međusobni duel obećava ravnotežu. Verovatno neće biti previše golova, podela bodova nije iznenađenje, uostalom, poslednjih pet međusobnih duela nagoveštava baš remi (0:0, 0:0, 1:1, 1:0, 1:1).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Mlada Boleslav i Zlin bi da se "vade". Oba tima su u novu sezonu ušla porazom. Boleslav je doživeo debakl u gostima Bohemijansu (0:4), dok je Zlin izgubio na meču sa Slovačkim (1:2). Moravski klub ima hroničan problem sa realizacijom, a jedini igrač koji može da postigne gol je Poznar, uglavnom iz penala. Ekipi nedostaje kreativnosti i boljih rešenja u pojedinačnim situacijama, igrači na kraju krajeva ne veruju jedni drugima. Trener Panjik nikako ne uspeva da posloži stvari, a poslednja četiri međusobna duela (uključujući i kup) završena su sa tri pobede Mlade, dok su jednom bodovi podeljeni. Na proleće je Mlada Boleslav pokazala mnogo loših predstava. Trener Veber priprema izmene u sastavu. U svakom slučaju, Muris Mešanović neće pomoći ekipi jer je otišao u Denizli, pa su glavne opcije Drhal i Jakaunieks u ofanzivi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Uhersko Hradište će u drugom kolu videti dvoboj uspešnih timova na startu šampionata. Slovačko je pobedilo u Zlinu (2:1), dok je Jablonec na svom terenu savladao novajliju iz Pardubica (1:0). Gosti su ispunili očekivanu dužnost, ali učinak s njihove strane nije bio veliki. Jablonec je prošle godine na strani igrao solidno (skor 5-5-5), međutim negativan gol-količnik u gostima u vidu 17:27 je upozorenje. U završnoj fazi, zeleno-beli su igrali ulogu sparing partnera u gostima, a njihova snaga je definitivno kod kuće. U prošloj sezoni Slovačko je pokazalo da može da se izvuče protiv jačih rivala, a uspevalo je da iznenadi čak i Spartu, Plzenj i Slaviju. Tim je ostao uglavnom na okupu, iako su dva jaka aduta (Trmal i Hare) otišla. Ali tu je novajlija Sisilija, pa se u taboru Slovačkog nadaju da ovog puta konačno mogu da prekine kletvu zvanu Jablonec, koju je poslednji put pobedilo 2014. godine.

ČEŠKA 1 - 2. KOLO

Petak

Ostrava - Češke Buđejovice 2:2 (1:2)

Subota

17.00: (1,70) Mlada Boleslav (3,70) Zlin (5,20)

17.00: (2,55) Opava (3,10) Karvina (2,90)

17.00: (2,20) Slovačko (3,25) Jablonec (3,45)

19.30: (1,10) Slavija (11,0) Pribram (19,0)

Nedelja

16.30: (2,75) Brno (3,25) Bohemijans (2,60)

16.30: (3,80) Liberec (3,45) Plzenj (2,00)

16.30: (3,10) Pardubice (3,20) Teplice (2,40)

19.00: (1,25) Sparta (6,50) Sigma (10,0)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.