Sezona iz snova, Azar obara rekorde, da li se i oprašta?

Izvor: Sportske.net, 08.Apr.2019, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sezona iz snova, Azar obara rekorde, da li se i oprašta?

Nova briljantna partija belgijskog fudbalera, koji beleži bolje brojke nego ikada.

Fudbaleri Čelsija slavili su na svom stadionu u 33. kolu Premijer lige protiv Vest Hema sa 2:0.

Oba gola na utakmici postigao je sjajni Eden Azar.

Belgijanac je najpre sredinom prvog poluvremena doneo prednost "Plavcima" nakon fenomenalnog solo prodora, da bi u poslednjem minutu utakmice otklonio sve dileme, dobrom reakcijom ispred gola "Čekićara", nakon izvrsnog pasa Barklija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Više o samom susretu OVDE.

Azar je tako stigao do cifre od 16 golova i 12 asistencija u Premijer ligi, a niko od njega nema bolji učinak, kada se saberu rezultati iz ove dve statističke kolone. Dakle, nijedan igrač u PL ove sezoni nije učestvovao u više golova od krilnog fudbalera Čelsija.

Sa 19 golova u svim takmičenjima, Azar je izjednačio svoj najbolji rezultat u toku jedne sezone, od kako igra na "Bridžu". Isti broj golova postigao je u sezoni 2014/15, sada će imati priliku da obori taj rekord.

I za kraj, poslastica. Naime, sa večerašnja dva gola Azar je došao do 85 golova u Premijer ligi. Sa tim učinkom je prestigao Kristijana Ronalda, koji je u dresu Mančester junajteda postigao 84 pogotka.

Igra zaista fantastično Azar ove sezone, ali postoji realna bojazan da bi Belgijanac mogao da napusti redove Čelsija ovog leta.

Real je rešen da ga dovede, ali ne po svaku cenu, mada se stiče utisak da će na leto Belgijanac ostvariti dečački san.

Na Azaru je da proba da se ispiše i osvajanjem trofeja, za to "Plavci" imaju šansu samo u Ligi Evrope, što bi bio veliki uspeh za klub, nakon još jedne turbulentne sezone.

Ukoliko bi i to ostvario, na najbolji mogući način bi se ispisao, sa srebrninom u vitrinama i najboljim brojkama u karijeri.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.