Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2021, 13:04

Seviljin veliki promašaj blizu pronalaska novog kluba

Francuski štoper pregovara sa Sent Etjenom

Nije Sent Etjen najbolje otvorio sezonu, prvi trijumf upisao je tek u 13. kolu i trenutno je od njega slabije pozicioniran samo Mec. Da stvar bude još gora, na rezultatsku krizu nadovezala se i finansijska, pa će francuski klub u želji da pojača redove pred borbu za opstanak morati da dovodi samo igrače koji ne zahtevaju obeštećenje, što je potvrdio i Klod Puel na konferenciji za štampu pred meč sa Pari Sen Žermenom. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << I jedno takvo pojačanje mogao bi da dobije narednih dana u liku Žorisa Njanjona.

Kako prenosi ugledni L‘Ekip, francuski defanzivac je doputovao u Sent Etjen na pregovore sa klubom. Njanjon je bez kluba od septembra, kada se rastao sa Seviljom. Preciznije, kada se klub iz Andaluzije odlučio na jednostrani raskid saradnje zbog viška kilaže.

Bilo je to neuspešno okončanje jednog od najgorih poslova Sevilje u poslednjih nekoliko godina. Njanjon je na Ramon Sančez Pishuan stigao leta 2018. godine za 13.500.000 evra kao talentovani defanzivac, posle dve standardne sezone u Renu. Međutim, transfer politika kluba da svakog leta dovodi gomilu igrača ga je “pojela“, nije se iborio za mesto u konkurenciji Žila Kundea i Dijega Karlosa, pa je posle tri sezone – jednu proveo na pozajmici u Renu - i svega 17 utakmica otpušten.

Sent Etjenu će pak dobro doći, posebno jer Puel traži fudbalera sposobnog da pokrije poziciju štopera, na kojoj će zbog Kupa Afričkih nacija u januaru ostati bez dvojice centralnih defanzivaca, Saidua Soua i Harolda Mukudija.

Kako francuski list dalje navodi, Njanjonova plata ne izlazi iz okvira Sent Etjenovih finansijskih mogućnosti, te se očekuje da 24-godišnji Francuz uskoro potpiše ugovor sa Zelenima, mada se ne navodi na koliko.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.