Sevilja i Roma u finalu Lige Evropa

Izvor: Beta, 19.Maj.2023, 00:13

Sevilja i Roma u finalu Lige Evropa

Fudbaleri Sevilje i Rome plasirali su se večeras u finale Lige Evropa pošto su eliminisali Juventus, odnosno Bajer Leverkuzen.Sevilja je, nakon 1:1 u prvom meču, na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" slavila protiv Juventusa posle produžetka sa 2:1 i plasirala se u svoje sedmo finale Lige Evropa.Strelci za španski tim bili su Suso u 71. i Erik Lamela u petom minutu prvog produžetka, dok je jedini gol za Juventus postigao Dušan Vlahović u 65. minutu.Na drugoj strani, Romi je za prolaz u finale bila dovoljna pobeda od 1:0 iz prvog meča, pošto je revanš utakmica u Leverkuzenu završen bez golova.Finale Lige Evropa zakazano je za 31. maj u Budimpešti.U prvom poluvremenu utakmice u Sevilji bilo je uzbuđenja i prilika na obe strane, ali golova nije bilo. Domaći tim je u samoj završnici prvog dela igre tražio penal nakon što je Kvadrado srušio Olivera Toresa na samoj ivici kaznenog prostora, ali je sudija Dani Makeli posle konsultacija sa VAR-om odlučio da se igra nastavi.Trener Juventusa Masimilijano Alegri je u 63. minutu uveo u igru Dušana Vlahovića umesto Kina, a srpski napadač je nepuna dva minuta kasnije doneo prednost italijanskom timu. Adrijan Rabio je proigrao Vlahovića, a on je prevario dvojicu igrača Sevilje i ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sevilja u finalu nakon produžetaka: Gol Vlahovića nedovoljan Juventusu

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2023

Fudbaleri Sevilje plasirali su se u finale Lige Evrope jer su večeras nakon produžetaka na domaćem stadionu "Ramon Sančez Pishuan" bili bolji od Juventusa 2:1.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.