Izvor: MozzartSport.com, 03.Sep.2020, 12:06

Ševčenko testira mlade snage

Ukrajina i Švajcarska u Ljvovu počinju drugo izdanje najjače divizije Lige nacija

Malo ko ga se istinski uželeo, ali reprezentativni fudbal se konačno vratio. I to posle nikad duže pauze od devet meseci, kada su odigrani poslednji mečevi kvalifikazija za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

I Ukrajina i Švajcarska su učešće na kontinentalnom takmičenju obezbedile direktno, kao prve u grupi. Meč se igra u Ljvovu danas (20.45), bez prisustva gledalaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Izabranici Andreja Ševčenka su poslednji meč odigrali baš protiv selekcije na stadionu Rajko Mitić kada su golom u nadoknadi stigli do boda (2:2). No, nije im ni bio toliko potreban. Kod kuće su deklasirali našu reprezentaciju sa 5:0, slavili protiv Portugalije, dok su na strani remizirali sa obe pomenute reprezentacije.

Ukrajinci su u dosta boljoj situaciji. Većina fudbalera igra u domaćem prvenstvu koje je počelo pre gotovo dve nedelje, dok u reprezentaciji Švajcarske igra veliki broj fudbalera iz Bundeslige, ali i domaćeg prvenstva, koje takođe nije počelo, što je selektora Petkovića, kako je i istakao na jednoj od konferencija, namučilo u izboru tima za predstojeće mečeve.

Švajcarci su imali nešto lakši zadatak u svojoj grupi. Protiv Gruzije i Gibraltara su imali sigurne bodove, ali su Irska i pogotovo Danska znali da ih namuče. Momci Vladimira Petkovića prokockali su tri gola prednosti protiv Danaca, da bi potom u Skandinaviji pretrpeli minimalan poraz. Ipak, takmičenje su završili sa bodom više od selekcije Ogea Hareidea.

"Ukrajina je demonstrirala fudbal evropskog kvaliteta. Dokazala je to u kvalifikacijama za EP 2020 i u Ligi nacija 2018/2019. Moje pohvale Andreju Ševčenku“, rekao je na konferenciji za medije pred dul ove dve selekcije selektor Sajdžija Vladimir Petković.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

S druge strane, Andrej Ševčenko je najavio da će malo eksperimentisati i pružiti šansu pružiti velikom broju mladih igrača kako bi uvideo ko bi mogao da se nađe u timu za Evropsko i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Nekada veliki as kijevskog Dinama, Milana i Čelsija okupio je igrače još 26. avgusta u Harkovu. Novi igrači u nacionalnom timu Ukrajine su Bogdan Mihaljičenko, Valerij Bondar, Aleksandar Sirota, Georgije Bušan, Aleksandar Timčik i Vladislav Suprijaga.

"Pozvali smo novajlije i ja ću dati priliku jednom od njih. O tome razmišljam“, rekao je Ševčenko.

Biće ovo tek treći duel dve reprezentacije, prvi je pripao Ukrajincima na Svetskom prvenstvu 2006. godine, dok je drugi, prijateljski, završen rezultatom 2:2.

LIGA NACIJA A - 1. KOLO

GRUPA 4

Četvrtak

20.45: (2,45) Nemačka (3,30) Španija (2,95)

20.45: (2,60) Ukrajina (3,05) Švajcarska (2,90)

GRUPA 1

Petak

20.45: (1,30) Italija (5,20) BiH (11,0)

20.45: (1,50) Holandija (4,20) Poljska (6,75)

Subota

GRUPA 2

20.45 (1,90) Portugalija (3,40) Hrvatska (4,30)

20.45: (5,10) Švedska (3,50) Francuska (1,75)

GRUPA 3

18.00: (11,0) Island (5,50) Engleska (1,28)

20.45: (4,60) Danska (3,60) Belgija (1,80)

***kvote su podložne promenama

TABELE IZ PREMIJERNE LIGE NACIJA

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.