Sestre Vilijams dopingovane?

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sestre Vilijams dopingovane?

Tako barem tvrdi hakerska grupa Fancy Bear koja je navodno preuzela dokumenta Svetske antidoping agencije gde je otkrila mnogo toga. A kažu da tek slede iznenađenja

Navodni upad u bazu podataka Svetske antidoping agencije (WADA) mogao bi skupo da košta pojedine američke sportiste. Naravno, ukoliko se pokaže da su preuzeta dokumenta originalna i da je mnogima od njih dozvoljeno da se takmiči i pored pozitivnih testova.

Kako tvrdi hakerska grupa Fancy >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bear koja je izvršila upad u bazu podataka WADA, i Serena i Venus Vilijams su pale na testovima, ali je to zarad (ko zna čijih) viših ciljeva stavljeno ad acta. Pored nje, na ovom svojevrsnom stubu srama našla se i Simon Bajls, trenutno najbolja gimnastičarka na svetu. Među „prvooptuženima“ je i američka košarkašica, Elena Del Doun. Ovi hakeri, koji navodno dolaze iz Rusije okačili su i zvanična dokumenta WADA kao dokaz, a najavljuju još šokova među najboljim sportistima sveta navodeći da je ovo „tek vrh ledenog brega“.

Međutim, kada se pažljivije pogledaju ta dokumenta, vidi se da su, iako na crnoj listi ove organizacije, ovi „lekovi“ koje su koristile (a možda i dalje koriste) sestre Venus, Bajls i Doum prepisani od strane lekara i odobreni od WADA. Naravno, odmah se javlja pitanje zašto je onda Šarapova kažnjena na čak dve godine, dok se drugima dozvoljava takav „luksuz“. Očigledno je, mada se to zapravo zna i od ranije, da postoje oni koji imaju protekciju i da takav sistem nikako nije pravedan.

Ostaje da se vidi tokom narednih dana da li će Fency Bear da nastavi sa ovom kampanjom i kako će na sve to reagovati Svetska antidoping agencija.

(foto: printscreen Fancy Bears)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.