Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2020, 16:37

Šermadini još tri godine na Tenerifama

Gruzijski košarkaš produžio ugovor sa španskim klubom

Pošto je sve izvesnije da košarke na Starom kontinentu gotovo da neće biti do kraja ovog leta, klubovi polako, ali sigurno pripremaju teren za ono što ih čeka po povratku sa velike pauze, verovatno ponajveće koju će igrači imati tokom svoje karijere. Potpisuju se novi igrači i polako se stvara platforma za buduće budžete, pošto je jasno da će kriza koju je izazvala pandemija virusa korona ostaviti veliki trag >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i u finansijskom smislu.

Tako je Tenerife putem svog zvaničnog sajta objavio produžetak saradnje sa jednim od najkonstantnijih igrača, Gjorgijem Šermadinijem. Gruzijac je odlučio da produži ugovor na pune tri godine, pa će u španskom klubu ostati sve do 2023. godine.

„Veoma sam srećan što ostajem. Kao što svi znaju, ovo je odličan klub, a treneri su izuzetno posvećeni i dobri. Imamo sjajne navijače, veoma dobru podršku. Nadam se da ću nastaviti u pravom ritmu, uživaću u košarci, pokušaću da pomognem klubu na putu ka vrhu, bilo u ACB ligi ili FIBA Ligi šampiona. Mislim da je ovo bila najbolja odluka koju sam mogao da donesem. Klub mi je dao punu slobodu, što mi dosta pomaže. Takođe, imam odlične saigrače“, kaže Šemardini.

On je u Tenerife prešao iz Unikahe prethodnog leta i postao je izuzetno važan šraf tima. Do sada je prosečno beležio čak 18,3 poena po utakmici uz 7,3 skoka za sjajan indeks od 23,7 poena u ACB ligi, dok je u FIBA Ligi šampiona bio nešto „skromniji“ uz 15,8 poena i 5,7 uhvaćenih lopti. Čak četiri puta je poneo titulu najkorisnijeg igrača kola u Španiji, a proglašen je za košarkaša meseca decembra minule sezone u istom takmičenju.

Iz Tenerifa takođe ističu veliko zadovoljstvo, pa sportski direktor Anjano Kabrera kaže da će ostanak Šermadinija samo učvrstiti klub još više i pomoći mu da se zadrži u samom vrhu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.