Serija o Čavesu zabranjena u Venecueli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija o Čavesu zabranjena u Venecueli

Venecuela je zabranila seriju "El Comandante" (Komandant) o Ugu Čavesu ocenjujući da "podriva sećanje" na pokojnog lidera zemlje, saopštile su vlasti u Karakasu.

U Kolumbiji, gde je serija snimana, počelo je nedavno emitovanje serije od 60 epizoda i u utorak je trebalo da počne emitovanje u nekoliko zemalja Južne Amerike i u SAD, gde živi latino-američka zajednica.

Međutim, Venecuela je odlučila da zabrani emitovanje serije jer se "u zemlji ne govori ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << loše od Čavesu".

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro nedavno je ocenio da serija predstavlja "gomilu otpada", dok su vlasti najavile da su u toku dva filmska projekta o Čavesu, dugometražni film i televizijska serija.

Aktuelna serija je nastala od ideje jednog od Čavesovih oštrih kritičara, a producent je kuća Soni (Sony Pictures Television).

Čaves (1954-2013) obožavan je u zemlji kao junak koji brani siromašne, gradi demokratiju i suprotstavlja se SAD, dok su ga na Zapadu kritikovali da je diktator koji zatvara protivnike, podržava teroriste i pušta sopstveni narod da gladuje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.