Serija A na ovo čeka 70 godina

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 09:46

Serija A na ovo čeka 70 godina

Fudbaleri Atalante postigli su čak 93 gola u dosadašnjem delu Serije A i po svemu sudeći ući će u društvo retkih timova koji su dali 100 golova u sezoni.

Ekipa iz Bergama igra verovatno najlepši i najatraktivniji fudbal u Evropi, što pokazuje podatak da su na 33 utakmice postigli 93 gola.

U istoriji Serije A nije mnogo klubova uspelo da postigne 100 golova u jednoj sezoni, a poslednji put to se desilo 1951. kada su čak tri tima to uspela.

Milan je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvojio titulu sa 107 datih golova, a isto toliko postigao je drugoplasirani Inter, dok je treći Juventus dao 103.

Od tada je prošlo 69 godina i Atalanta će u narednih pet kola pokušati da postigne još sedam golova kako bi ušla u ovo društvo.

Izabranici Đan Pjera Gasperinija nalaze se na drugom mestu italijanskog šampionata sa sedam bodova manje od prvoplasiranog Juventusa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.