Izvor: Blic, 12.Maj.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija A manje gledana od engleske druge lige

Engleska druga liga Čempionšip prošle godine je imala rekordnu posećenost, četvrtu u Evropi, veću od italijanske Serije A.

U protekloj sezoni broj gledalaca na utakmicama engleske druge lige bio je najveći u poslednjih 50 godina i povećan je u odnosu na prošlu godinu uprkos velikoj ekonomskoj krizi.

Petu uzastopnu sezonu broj gledalaca u drugoj, trećoj i četvrtoj engleskoj ligi bio je veći od 16 miliona, a druga liga je izbila na četvrto mesto u Evropi po >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gledanosti. Više gledalaca nego u Čempionšipu imale su samo engleska Premijer liga, španska Primera i nemačka Bundesliga, dok je, recimo, u Seriji A zabeležena manja poseta.

"S obzirom na finansijsku krizu i probleme koje klubovi zbog toga imaju, povećanje posete znato doprinosi stabilnosti timova u drugoj, trećoj i četvrtoj ligi", izjavio je predsednik Fudbalske lige Brajan Mahinej.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.