Sergej Bubka kandidat za predsednika IAAF

Izvor: Beta, 28.Jan.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej Bubka kandidat za predsednika IAAF

KIJEV, 28. januara 2015. (Beta-AP) - Legandarni ukrajinski atletičar Segej Bubka najavio je u sredu da će se kandidovati za predsednika Medjunarodne atletske federacije (IAAF).

Bivši skakač s motkom u sredu je samo potvrdio ono što se očekivalo poslednjih nekoliko meseci, tako da će u izboru za prvog čoveka IAAF biti protivnik Britancu Sebasijanu Kou.

"Želim da budem predsednik IAAF i da na taj način vratim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << nešto atletici, koja mi je dala toliko toga u životu", rekao je Bubka.

Bubka, predsednik Olimpijskog komiteta Ukrajine, član je Saveta IAAF od 2001. godine, a na mestu potpredsednika te organizacije je od 2007. godine.

Izbori za predsednika IAAF održaće se ove godine, kada će se završiti mandat Lamine Dijaku, koji je na čelu te organizacije od 1999. godine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sergej Bubka: Želim da budem predsednik IAAF i da na taj način vratim nešto atletici

Izvor: Blic, 28.Jan.2015

Legandarni ukrajinski atletičar Segej Bubka najavio je da će se kandidovati za predsednika Međunarodne atletske federacije (IAAF)...Bivši skakač s motkom je samo potvrdio ono što se očekivalo poslednjih nekoliko meseci, tako da će u izboru za prvog čoveka IAAF biti protivnik Britancu Sebasijanu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.