Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 14:45

Serbia Open: Bitka za Beograd i ček na 100.000 evra

Aslan Karacev i Mateo Beretini se bore za trofej

Posle devet godina pauze Beograd će dobiti pobednika Serbia Opena. Jedno od polufinala na turniru, koji se ove godine vratio na ATP kalendar, spada u red najboljih teniskih mečeva viđenih ove sezone, dok je u drugom favorit udobno slomio otpor protivnika. Junak beogradske bitke za finale postao je Aslan Karacev, porazivši najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića. Na megdan mu danas izlazi Mateo Beretini >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << , koji je imao lakši zadatak, pa borbi za pehar pristupa sa više energije (17.05).

Kada je turneja ponovo započeta u avgustu prošle godine, Aslan Karacev je bio na 254. mestu ATP liste. Ali, brzo je izašao iz senke, igrajući vrhunski tenis na nivou Čelendžera. Svim dobrim stazama u nekom trenutku dođe kraj, ali Rus je uspeo da ih produži i proširi.

17.05: (1,70) Karacev - Beretini (2,03)

Karacev od tada može da se pohvali da je polufinalista Australijan Opena i šampion Dubaija. I još ruši nove barijere. U Melburnu je Karaceva iz trke izbacio teniski vladar Novak Đoković, a Rus mu je došao na noge i isporučio mu račun u rodnom gradu.

Tri meseca kasnije, dakle, Karacev se osvetio za poraz planetarnom broju 1, na beogradskoj šljaci, pobedivši u meču koji je oduševio ljubitelje "belog sporta". Bilo kakve zabrinutosti zbog njegove igre na šljaci, i činjenice da nije tako lako prebaciti se sa Čelendžera na nivo ATP-a, ispostavile su se pogrešnim. Karacev je očigledno sila na koju treba računati.

U međuvremenu, Mateo Beretini je završio 2020. godinu, a da cele godine nije pobedio protivnika iz Top 30. Njegov plasman je ostao tako blizu vrha samo zahvaljujući promenama usvojenim u sistemu rangiranja nakon pandemije korona virusa. Ali, Italijan je ove sezone igrao mnogo bolji tenis, sakupivši četiri Top 20 pobede u samo pet događaja do sada odigranih.

Njegova kampanja na šljaci je započela u Monte Karlu, a u Beogradu je do sada bio apsolutno odličan. Pobedio je Italijan Filipa Krajinovića, Marka Čekinata i Tara Danijela, dozvolivši samo jedan set u procesu. Ovo će biti njegov prvi susret sa Karacevim.

Naposletku, pobednik Serbia Opena biće bogatiji za 250 poena i ček na 100.225 evra, što je porast od 51,3% u poređenju sa onim što je Andreas Sepi odneo kući pre devet godina. Drugoplasiranom će pripasti 58.885 evropskih novčanica, a ukupan nagradni fond na Otvorenom prvenstvu Srbije iznosi 650.000 evra, što je povećanje od 74,2% u odnosu na vreme kada je turnir poslednji put igran 2012. godine.

SERBIA OPEN - FINALE

Nedelja

17.05: (1,70) Karacev - Beretini (2,03)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.