Sent Luis utišao Boston i osvojio prvi Stenli kup u istoriji

Izvor: B92, 13.Jun.2019, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sent Luis utišao Boston i osvojio prvi Stenli kup u istoriji

Sent Luis Bluzi, NHL ekipa iz Mizurija, osvojila je Stenli kup, pošto je u finalu savladala Boston Bruinse sa 4-3 u seriji.

U sedmoj utakmici finala Sent Luis slavio je golovima O'Rajlija, Pjetranđela, Šena i Sanforda, dok je jedini pogodak za Bruinse postigao Grzelčik u finišu meča.

Bluzi nisu igrali u finalu Stenli kupa od 1970. godine, kada su upravo poraženi od Bruinsa.

Skoro pedeset godina kasnija (49) Sent Luis uspeo je da se revanšira Bostonu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dođe do najprestižnijeg trofeja u hokeju.

Bruinsi su imali veliku podršku i bili su favoriti da pobede Bluze, međutim ekipa Krega Berubea odigrala je savršenu utakmicu i slavila sa 4-1.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BLUZ OTOPIO LED: Sent Luis PRVI put u istoriji šampion NHL (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2019

Ovo se dugo, dugo čekalo...Ekipa Sent Luisa osvojila je prvi Stenli Kup u istoriji trijumfom u majstorici nad Bostonom rezultatom 4:1. Bluz je postao šampiona posle 52 godine u uzbudljivoj seriji punoj preokreta...Sent Luis je u prethodnom susretu imao meč loptu za titulu, ali je ubedljivo izgubio,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.