Semafor najavio 2:0 za Zvezdu, a Milojević...

Izvor: Mondo, 23.Jul.2019, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Semafor najavio 2:0 za Zvezdu, a Milojević...

..."bićemo spremni, a nadam se i još bolji nego u prošlim utakmicama", poručio trener crveno-belih pred prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Helsinkija

Suduva je prošlost, Helsinki sadašnjost, a Kopenhagen budućnost Crvene zvezde.

Ne ako pitate i njene navijače. Većina njih veruje da neće biti problema sa Fincima i već razmišljaju o Dancima sa kojima bi izabranici Vladana Milojevića, po očekivanjima, trebalo da se sastanu u pretposlednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Optimističan je i novi semafor na stadionu Rajko Mitić, koji je tokom probe pokazivao 2:0 za crveno-bele.

Foto: MONDO/Jovan Terzić

Trener srpskog šampiona, međutim, nije od onih koji preskaču stepenike. Dobro je poznato da, bar javno, govori samo o prvom predstojećem rivalu.

Tako je bilo i ovog utorka, dan uoči prve utakmice sa Helsinkijem u 2. kolu kvalifikacija za najjače klupsko takmičenje, koja će u sredu od 20.45 biti odigrana na stadionu Rajko Mitić.

DA SE PONOVI 1997.

Crvena zvezda i Helsinki sastali su se 1997. u kvalifikacijama za tadašnji Kup pobednika kupova. Finci su slavili u prvoj utakmici 1:0, ali su potom doživeli debakl u Beogradu. Zvezda je pobedila 3:0, golovima Dejana Stankovića u 6. i 26. i Zorana Njeguša u 90. minutu.

"Nisam u tom fazonu, ne razmišljam unapred o drugim rivalima nego samo o Helsinkiju", naglasio je Milojević.

"Uspešno smo preskočili prvu prepreku, ali znamo da nas čeka još jedan težak protivnik. Kao što i jeste svaki šampion svoje zemlje. U takmičarskom su ritmu, a mi se još zahuktavamo, dobro su nam došle ove utakmice koje smo odigrali", konstatovao je Zvezdin trener.

Govoreći o predstojećem rivalu, Milojević nije želeo da ističe pojedince.

"Ne bih posebno izdvajao jer se generalno fudbal u Finskoj zasniva na disciplini, kompaktnosti i timskom duhu. Jako su interesantna i teška ekipa".

Istakao je da očekuje lepu predstavu, uz veliku podršku sa tribina.

"Bićemo spremni, a nadam se i još bolji nego u prošlim utakmicama", rekao je i dodao:

"Sutra je tek prvo poluvreme, nisam neki prognozer niti volim da pričam šta bih voleo. Bio bih zadovoljan našom dobrom igrom, a neka rezultat dođe kao posledica toga. Mi ćemo se truditi da pružimo našu igru i ispunimo plan iz svlačionice".

Pitanje da li bi Zvezda protiv rivala kao što su Suduva i Helsinki trebalo da igra ubedljivije nego trenutno, pomalo je razljutilo Milojevića.

DEGENEK LICENCIRAN

"Jako sam ponosan i drago mi je što se Miloš vratio. On je veliki profesionalac, neko na koga drugi igrači mogu da se ugledaju. Nije dugo bio odsutan i verujem da će nastaviti tamo gde je stao. Licenciran je za duele sa Helsinkijem, poznavajući ga, on će biti spreman, ali videćemo još", najavio je Milojević, mada su male šanse da reprezentativac Australije zaigra već sutra.

"Ne znam zašto se stalno potencira da smo Bogom dani, da smo neki vanzemaljci. Ta vremena su prošla... Mi moramo da poštujemo svakog rivala. Zvezda je veliki klub i pokušavamo da ga vratimo tamo gde pripada. Suduva je dobar tim, Helsinki takođe...".

Po običaju nije "otkrivao karte" oko tima, već je ponovio da će strancima koji su stigli ovog leta biti potrebno još neko vreme da se adaptiraju.

"Žandera je uhvatio 'totalni grč celog organizma' protiv Javora i zato je zamenjen. On je poslednju utakmicu odigrao još u martu i moraće malo da istrpi do povratka u formu. Kanjas je bolje, priključio se treninzima. Videćemo još ko će igrati".

Za kraj, nije želeo da iznosi očekivanja u vezi sa rezultatom, ali jeste jedno: "Voleo bih da nadmašimo posetu sa utakmice protiv Suduve, kada je bilo 23.000 gledalaca".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.