Selektor Švedske posle tragedije: Kuda ide ovaj svet?

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 23:55

Selektor Švedske posle tragedije: Kuda ide ovaj svet?

Selektor Jane Anderson je podelio svoje utiske na konferenciji za medije nakon tragičnih dešavanja u Briselu.

Delegacija iz te skandinavske zemlje je otputovala u Belgiju na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a pred start tog duela se dogodila tragedija.

U terorističkom napadu je najmanje dvoje švedskih navijača izgubilo život. Meč je započet, ali su Šveđani odbili da uđu u igru u drugom poluvremenu.

"Teško je sada razmišljati o fudbalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Odigrali smo dobro prvo poluvreme. Kada smo se vratili, dobili smo poruku. Mislim da je to neverovatno. Kuda ide ovaj svet? Ili mislimo da bismo mogli da završimo drugo poluvreme? To je pitanje koje me trenutno ne zanima", ističe Anderson.

Oglasio se i predsednik švedske fudbalske federacije, Fredrik Reinfeld.

"Igrači su obavešteni o onome što se desilo tokom poluvremena. Oni i belgijski tim su tada zamolili UEFA-u da prekine utakmicu. To je najbolja odluka. Moramo pokazati poštovanje izbora igrača. Švedski igrači imaju porodice na tribinama. Na stadionu je 700 navijača u žutim dresovima. Sigurnost tih ljudi je na prvom mestu. Volimo fudbal, ali takođe poštujemo život", rekao je Reinfeld.

I kapiten Viktor Lindelof je ostao u neverici.

"Kada sam čuo vesti, prvo sam razgovarao sa saigračima, a potom i sa belgijskim igračima. U belgijskom svlačionici odmah je vladala velika solidarnost. Emotivno je bilo nemoguće nastaviti sa igrom. Ovo je strašno. Misao da vas ubiju na ulici dok nosite švedski dres. Nažalost, svuda u društvu možete videti ljude sa oružjem. Želim da izrazim saučešće žrtvama u ime igrača", zaključio je Lindelof.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.