Selektor Srbije izneo ambicije pred Ligu nacija

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 19:16

Selektor Srbije izneo ambicije pred Ligu nacija

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da će njegovom timu svaki meč u Ligi nacija biti važan.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Ligi nacija u Nagoji, Roterdamu i Anahajmu. Srbija će prvoj nedelji Lige nacija od šestog do 11. juna u Nagoji igrati protiv Slovenije, Kine, Japana i Poljske.

Odbojkaši Srbije se pripremaju u Beogradu za Ligu nacija.

"Ovo je ekipa za Ligu nacija. To je ekipa od 30 igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su zaslužili da se nađu na spisku. Trenutno nam nedostaju igrači koji su nisu završili sezonu u svojim prvenstvima ili koji su tek završili obaveze u klubovima kao što su Dražen Luburić i Marko Ivović", rekao je Kolaković na konferenciji za medije u Beogradu.

Srpski odbojkaši Srećko Lisinac i Uroš Kovačević propustiće početak Lige nacija zbog povreda.

"Marko Podraščanin zaslužuje određeni odmor. Neće ga biti na startu Lige nacija. Nastavićemo pripreme u Beogradu, čekamo da se okupe svi odbojkaši. Odradićemo taktički deo za prvi vikend Lige nacija u Japanu", naveo je Kolaković.

Selektor Srbije je ponovio da će svaka utakmica u Ligi nacija biti važna.

"Planirali smo da od prvog vikenda igramo sa najboljim igračima. Međutim, povrede Lisinca i Kovačevića su nas poremetile, ali nisu umanjile našu ambicije da sve mečeve maksimalno odigramo. Svaki set, svaka utakmica nam je važna zbog svetske rang listu, koja može da odluči i o odlasku na Olimpijske igre u Parizu. Spremamo se i za kvalifikacije za OI, ali moramo da vodimo računa o svakoj utakmici, kao i o zdravlju igrača, koji dolaze posle teških mečeva u svojim prvenstvima. Moramo da budemo racionalni, ali i dovoljno jaki", naveo je Kolaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.