Selektor Hrvatske: Zaslužen poraz

Izvor: B92, 11.Avg.2016, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor Hrvatske: Zaslužen poraz

Reprezentacija Hrvatske izgubila je od Španije u trećem kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a selektor Ivica Tucak ocenio je da je poraz zaslužen.

"Španija je potpuno zasluženo pobedila. Mi smo bili posebno loši u napadu, koji je bio potpuno bezidejan i bez protoka lopte. Očekuju nas Italijani i Francuzi i moramo da ostvarimo bar još jednu pobedu. Vidite da se stalno dogadjaju iznenadjenja, veliki favorit Srbija, ako ne pobedi Australiju ispada, a već dugo olimpijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turnir nije bio ovako interesantan sa 10 ekipa koje mogu svakoga da pobede", rekao je Tucak, prenosi agencija Hina.

Hrvatskoj, koja brani zlato iz Londona, to je bio prvi poraz posle deset uzastopnih pobeda na Olimpijskim igrama. Poslednji put su doživeli poraz, takođe od Španije, u Pekingu 2008. godine u razigravanju za peto mesto.

Na tabeli Grupe B vodi Italija sa šest bodova, Španija i Hrvatska imaju po četiri, Crna Gora i SAD po dva boda, dok je Francuska bez bodova.

Vaterpolisti Hrvatske izgubili su od Španije sa ubedljivih 4:9 (0:2, 1:2, 2:1, 1:4) u utakmici trećeg kola Grupe B.

"Ovo je bio jedan od onih dana kada ti ništa ne ide. Sve što smo pokušali, ispalo je loše, a njima su u golu završavali i šutevi koji su išli pored gola. Svaki poraz boli, ali bolje da se dogodio sada, nego u četvrtfinalu", rekao je kapiten Hrvatske Josip Pavić.

Brazil je prošle noći pobedio Srbiju sa 6:5 u trećem kolu Grupe A.

"Čestitam Brazilcima na pobedi protiv Srbije, ali ostali nas ne zanimaju, moramo da odradimo mečeve s Francuzima i Italijanima i da dosta poboljšamo svoju igru", dodao je Pavić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.